Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Duplacsokis créme brulée

Duplacsokis créme brulée
Duplacsokis créme brulée
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiam tegnap ezt látta a TV-ben, természetesen azonnal megkívánta, én pedig természetesen azonnal elkészítettem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszín és tej keverékét feltesszük melegedni.
  2. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük.
  3. Utána belekeverjük a kakaóport, a fahéjat és a vanília aromát.
  4. Folyamatos keverés közben a tejszínt hozzáadjuk a tojáshabhoz, és tovább melegítjük, amíg el nem kezd sűrűsödni.
  5. 6 szuflétál aljába elosztjuk a darabokra tört csokit, és rámérjük a krémet.
  6. A szuflétálakat egy vízzel félig telt tepsibe tesszük.
  7. Előmelegített sütőben sütjük (a közepe még lágy legyen).
  8. Sütőből kivéve mindegyik tetejére cukrot szórunk, és fáklyával rákaramellizáljuk.
  9. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 198
elküldve: 2
receptkönyvben: 118
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

duplacsokis katalán krém, csokis égetett krém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

300
habtejszín 2 dl
tej 1 dl
tojássárgája 4 db
vanília 1 db
fahéj 1 kk
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 8 dkg
1 csipet
étcsokoládé 10 dkg
cukor 1 ek