r
Nosalty Logó

Katalán habkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Katalán habkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 353 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    984 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    388 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.5 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1045 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 1410 kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a tejszínnel, a citrushéjakkal és a fahéjrúddal együtt felmelegítjük. Mielőtt elérné a forráspontját, lehúzzuk a tűzről és fél órán át állni hagyjuk.
  2. 30 perc elteltével hozzáadjuk a cukor felét és kb. 80 fokra felmelegítjük.
  3. Egy tálban kikeverjük a maradék cukrot a tojássárgákkal és kisebb adagokban, folyamatosan keverve rászűrjük a tejes keveréket.
  4. Az egészet visszaöntjük a lábasba és 15-20 perc alatt (állandó keverés mellett) addig főzzük, míg besűrűsödik.
  5. Ha normál habszifonunk van, megvárjuk, míg a krém kihűl, s csak aztán töltjük a szifonba. Speciális szifon használata esetén nem kell várni, a 6. lépés szerint járunk el.
  6. A krémet finom lyukú szűrőn keresztül a szifonba töltjük. Rátekerjük a tetejét, beleengedjük a patront, jól összerázzuk a szifont és a hűtőbe tesszük 6 órára.
  7. A hűtési idő letelte után kis tálkákba porciózzuk a habot, tetejüket meghintjük kevés kristálycukorral és karamellizáló pisztollyal ráégetjük a cukrot. (Konyhai gázpisztoly hiányában grillezéssel is karamellizálhatjuk a tetején a cukrot.)
  • Receptkönyvben: 259
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 51566
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A katalán krém (vagy franciáknál égetett krém) habszifonban készülő, mesés állagú változata, Ferran Adriától.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek