Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cirmos püspökkenyér

Cirmos püspökkenyér
Cirmos püspökkenyér
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régebbi Prima Konyha Magazin Sztárkukta rovatában találtam ezt a receptet. Mutatós és finom.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal habosra keverjük. A rumot, a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az előző masszához keverjük.
  3. Kivajazunk egy őzgerincformát. A massza 2/3-át beletesszük.
  4. A kakaót, a mazsolát, a diót és a narancshéjat belekeverjük a maradék tésztába.
  5. Az őzgerincforma közepébe rakjuk a barna tésztát. Kicsit belenyomkodjuk.
  6. Előmelegített 160-170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 738
elküldve: 1
receptkönyvben: 171
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

márványos püspökkenyér, márványos süti, cirmos süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ikertimi
ikertimi Fri, 2010-10-22 13:46

Szia!

Én most sütöm, de a közepe nem akar megsülni( tűpróba) Nem tudom mi a baj...

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Fri, 2010-10-22 14:11

Türelem és megsül. Minden sütő más. Ha úgy látod, hogy a külseje már nagyon sül, akkor kicsit vedd vissza a hőfokot, vagy takard le egy foliával. Az a lényeg, hogy túl sokszor ne nyitogasd, mert akkor meg összeesik. üdv kiki

539
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 2 ek
margarin 5 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 1 kk
finomliszt 15 dkg
rum 2 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek
mazsola 5 dkg
dió 5 dkg
narancshéj 2 ek