Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Drazsés habos szelet

Drazsés habos szelet
Drazsés habos szelet
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most a gomb volt a kabáthoz. Ugyanis  volt otthon egy csomag finom drazsé, és hozzá képzeltem el, és készítettem ezt a finom süteményt.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához:

A krémhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgáját a cukorral és a folyékony margarinnal habosra kikeverjük.
  2. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és a sárgájához adjuk.
  3. A lisztbe vegyítjük a sütőport, és a masszába keverjük
  4. Sütőpapíros sütőlapon megsütjük 170-180 fokon. Amikor meghűlt, 3 egyenlő részre felvágjuk.
  5. A krémhez a vaníliás pudingot a tejjel szokásos eljárással elkészítjük. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy doboz mascarponét.
  6. A tojásfehérjét gőz felett cukorral felverjük, és 2-3 kanállal a mascarponés krémhez adunk. A többi a tészta tetejének díszítésére kell.
  7. A lapokat a krémmel összetöltjük, és mindegyik lapra mazsolás drazsét szórunk. A legfelső lapot a habbal és a drazséval díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 32×22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 772
elküldve: 3
receptkönyvben: 68
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mara

Mióta szakács: 2013.05.28.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

drazsés süti, mascarponekrémes drazsé szelet, krémes-habos szelet mazsolás drazséval

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!