r
Nosalty Logó

Dobos-torta kókusszal díszítve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Dobos-torta kókusszal díszítve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 9545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Összesen 342 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    80.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    769.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    124 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    720 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    689 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    371 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 1591 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    483.7 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4614.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1577 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    1534 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1206.9 g
  • Cukor
    744 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    236 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    299 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2225 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 9545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk.
  2. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Vajazott, lisztezett tepsi hátulján világosbarnára sütjük.
  3. A lapokat, kihűlés után krémmel töltjük meg.
  4. A krémhez a tejből, a lisztből, a kakaóból, a vaníliás cukorból sűrű pépet főzünk. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt péphez adjuk, jól elkeverjük.
  5. A legszebb lapot kiválasztjuk.15 dkg cukrot pirítunk, vajazott késsel gyorsan rákenjük a lapra. Előtte még egy kést bekenünk vajjal, amivel ügyesen bevagdossuk a kívánt szeleteket a tortánkon. (Később már nem tudnánk, mert a cukor eltörne.) A felvagdosott, cukros szeleteket rápakoljuk a legfelső lapra.
  6. A kemény lapok másnapra tökéletesen megpuhulnak.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21825
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányom 15. születésnapjára készítettem el először a dobos-tortát. Annyira laktató volt, hogy az ünnepi ebéd után alig bírtuk elfogyasztani... Én kókuszreszelékkel és kis csokikrémmel díszítettem az oldalát és tetejét.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A cukormázhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek