Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dobos-torta Vicácska konyhájából

Dobos-torta Vicácska konyhájából
Dobos-torta Vicácska konyhájából
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tartott sokáig. Hamar elfogyott. :-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

  • 15 dkg cukor (karamellnek)

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Robotgéppel felverjük a tojásfehérjét, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgát, és amikor a cukor teljesen feloldódott, fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
  3. Ezután kapcsos torta formába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A  krémhez habosra keverjük a margarint, a cukrot és a kakaóport.
  5. A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Két lapot megkenünk a krémmel.
  6. A  harmadik lapra elkészítjük a karamellt, és mielőtt megdermed, felvágjuk, majd ezt is rárakjuk a tortára.
  7. Végül a torta oldalát is bekenjük krémmel és díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 013
elküldve: 10
receptkönyvben: 127
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

vicácska

Mióta szakács: 2011.12.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

piskótatorta, Dobos-torta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Wed, 2012-09-12 14:09

Ez legtöbbször nem lehúzás, csak leírja valaki a véleményét, ami a készítő nem úgy értelmez, ahogy kellene. Jó, persze, nem mindenki fejezi ki túl szépen a véleményét. De az valóban igaz, hogy ez nem dobos torta, hanem egy egyszerű csokoládé torta dobos tetővel. Attól még lehet nagyon finom és gyorsan "elfogyó" a készítő tortája, de bevallom nekem is bántja a szemem, mikor dobos tortának nevezik, mert nem az. Ez nem lehúzás ez sajnos szakmai ártalom nálam is. :-)

kata1986
kata1986 Thu, 2012-08-02 13:08

Jó a recept, akinek sok a margarin az tegyen bele kevesebbet, nem értem miért kell leszólni mások receptjét. Ezért kár regisztrálni! Ha nem tetszik valakinek akkor vagy módosítson kedvére rajta amikor süt/főz, vagy keressen másik receptet. Ízlések és pofonok, mindenkinek más ízlik, egyébként ettem én már cukrászdában olyat, ami nem ízlett, de az nem jelenti azt, hogy az rossz volt.

A recept egyébként szuper, köszi, hogy felraktad, én is elkészítettem a hétvégén a testvérem szülinapjára, csak kicsit kevesebb margarinnal. Gratulálok a képhez, nagyon szép kis torta lett!

vicácska
vicácska / vicácska Mon, 2012-08-06 12:17

Kedves Kata1986!
Egyet értek veled és köszönöm a leveledet!
Nagyon örülök, hogy megcsináltad :) Biztos nagyon fonom és szép lett! :) Ez az oldal tényleg nem a negatív embereknek való!
Itt egyszerűen háziasszonyok vannak, akik szeretik megosztani másokkal a recepteket és
szívesen fogadnak másoktól is recepteket :)

Kerigabi
Kerigabi Fri, 2014-06-20 19:26

vicácska,a lányom kedvence ez a torta,elkészítettem és mindig ezt kéri a szülinapjára .Köszönöm a receptet.

Sanett21
Zsanett111 / Sanett21 Wed, 2012-06-13 11:39

Kedves Vicácska
Nekem tetszik a tortád... Nem kell törődni azzal ki mit mond, nem vagyunk egyformák.... Akinek tetszik megcsinálja, akinek nem az keresgéljen máshol. Van éppen elég recept az odalon. Személyem szerint el fogom készíteni és beszámolok róla, hogy milyen lett.
Szép napot neked
Zsanett

vicácska
vicácska / vicácska Sat, 2012-06-16 16:53

Kedves Zsanett
Nagyon szépen köszönöm szavaidat :) Örülök, hogy tetszik :)
Nálunk nagyon hamar elfogyott :)
Biztos jól fog sikerülni és finom lesz :)
Szép napot neked is
Vica

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2012-04-10 15:59

Egy 10 szeletes tortába 75 dkg margarin? 20 dkg porcukor? Az arányokkal vmi nem stimmel... (A Dobostortának 6 lapot sütünk, és főzött krémmel készítjük...)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Tue, 2012-04-10 20:32

Nos, az eredeti szakmám cukrász, ezért bátorkodtam hozzászólni... Mindenesetre egy próbát - neked is megérne - az említettek alapján, hátha még hamarabb elfogy...

vicácska
vicácska / vicácska Thu, 2012-04-12 11:12

Nos, nekem nem cukrász a szakmám....
Csak egy 43.éves, rokkant nyugdíjas, 2 könyökmankóval is nehezen mozgó háziasszony vagyok!
A negatív hozzá szólásod ellenére is, nagyon sok embernek tetszik és ízlik amiket főzők, sütök!
Ha szakmai tanácsra lesz szükségem, megkérdezek majd egy cukrászt.
További szép napot.

Boszi13
Boszi / Boszi13 Wed, 2012-09-05 09:26

Szia Vicácska!
Nagyon ügyes vagy, szép a torta annak ellenére, amiket magadról írtál! SŐT! Pontosan, hogy emelik az értékét. Engem zavar, ha lehúznak valakit a recept miatt. Véleményt azt várnak-nyilván-azok akik felteszik a receptjüket, de az már túlzás, hogy bántó megjegyzéseket is leírnak. Főleg sokszor azok véleményeznek durván, akiknek van valami köze a cukrászathoz.
További sütiket várok!
Üdv. Boszi.Marcsi

vicácska
vicácska / vicácska Wed, 2012-09-05 09:38

Szia Boszi13!
Köszönöm szépen! Egyet értek veled és jól esik amit írtál! :)
Elfelejtik, hogy itt nem profik vannak! :)
További szép napot!
Üdv: Vica

637
tojás 5 db
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 ek
margarin 75 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 15 dkg
csokoládéforgács 1 ek
jégcukor 1 ek