r
Nosalty Logó

Dobos-torta kezdőknek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
AMaryetta
Dobos-torta kezdőknek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell

Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell

Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

Piskóta

Krém

Karamell

Összesen 302 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    234 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    548 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3304.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1207 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.9 g
  • Cukor
    183 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    606 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2076 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    992 micro
Összesen 3190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 302 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Karamell

Elkészítés

Piskóta

  1. 4 tojásból vizes piskótát sütünk (az eredeti recept 8 tojásos piskótát ír, 26 cm-es formához, de nem mertem megkockáztatni, hogy akkora tortát elrontsak, így mindent feleztem, és 18cm-es mini formában készítettem).
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot, ezt kikeverjük, majd hozzákeverünk egy fél csomag sütőport, 4 evőkanál vizet és 4 evőkanál lisztet.
  4. Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre vert habot, és először magas (kb. 10 perc), majd közepes hőmérsékleten (kb. újabb 10 perc) megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
  5. A kész tortát 3 részbe vágjuk (az eredeti recept szerint 6 külön lapot kellene sütni, de így gyorsabb és egyszerűbb is volt, kezdőknek ez bőven megteszi szerintem).
  6. Krém: 3 db tejben megfőzzük a csokis pudingot, cukorral ízesítjük, mikor kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a kakaóport, ezzel megtöltjük a tortát, és bekenjük vele a külsejét is. (Mi nem szeretjük a túlságosan vajas krémet, így pudingot is tettem hozzá.)
  7. Aztán jön a neheze, a karamell. (Szerencsére még a torta összeállítása előtt kísérleteztem, mert az első próbálkozásom kudarcba fulladt... Aztán megpróbáltam máshonnan közelíteni a dolgot...) A tortát kapcsos tortaformában sütjük, ennek az alját kikenjük margarinnal, és ebben terítjük el az előzőleg lábasban felolvasztott cukrot. Még melegen bejelöljük a szeleteket, ehhez a kés élét minden vágás előtt margarinnal megkenjük, akkor kevésbé ragad rá a karamell.
  8. Amikor kihűl, áttesszük a torta tetejére (én a vágások mentén óvatosan elvágtam, és úgy tettem a tortára, egyenként kissé megdöntve).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 23910
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 06.

Ajánló

Nagyon finom, szépen díszítve pedig bárhol, bármikor megállja a helyét. A karamellből a fondanthoz kapható szilikon formák segítségével gyönyörű díszeket készíthetünk rá pillanatok alatt, nekem így készültek rá a rózsák... 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos-torta kezdőknek
AMaryetta 3 recept

Szeretjük az édességeket, sokszor sütök, de nem mindig lesz olyan szép, mint szeretném... ezért is féltem nagyon a dobos tortától... de úgy döntöttem belevágok... végül rájöttem, hogy annyira nem is vészes, bár pár lépést leegyszerűsítettem, de az összhatás és az íz is pont olyan végül, mint az eredetinél... :) Bár a karamell vastagságát még lehet finomítani, azt hiszem, elsőre egész jó lett... :)

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?