Disznótoros hagymás krumplin sütve
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Audrey

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
75g véres hurka284 kcal
-
75g májas hurka245 kcal
-
232 kcal
-
250g burgonya144 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
920
Kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
300g véres hurka1137 kcal
-
300g májas hurka978 kcal
-
300g sütnivaló kolbász927 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
3682
Kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
14.2g véres hurka54 kcal
-
14.2g májas hurka46 kcal
-
14.2g sütnivaló kolbász44 kcal
-
47.2g burgonya27 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.4g víz0 kcal
Összesen
174
Kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 34.8 g
Zsír
-
Összesen 68.6 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 254 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2434.6 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 425 mg
-
Nátrium 1789 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 312.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6231 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 71 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 6231 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
920
Kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 139.1 g
Zsír
-
Összesen 274.5 g
-
Telített zsírsav 100 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 121 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1017 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9738.2 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 279 mg
-
Kálcium 256 mg
-
Vas 47 mg
-
Magnézium 281 mg
-
Foszfor 1699 mg
-
Nátrium 7154 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 1249.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24924 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 45 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 159 mg
-
D vitamin: 285 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 250 micro
-
Kolin: 502 mg
-
Retinol - A vitamin: 24924 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
3682
Kcal
- 8% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Retinol - A vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 12.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 80 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1176 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 1176 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
174
Kcal
Hozzávalók
-
10 közepes db burgonya
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 dl víz
Elkészítés
- A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet.
- A hurkáknak, kolbászoknak mindkét oldalát szurkáljuk meg, hogy a felesleges zsír és gőz ki tudjon jönni, és lehetőleg ne durranjon szét. Sajnos, ha úgy van töltve a hurka, akkor egyébként bármit csinálunk, ki fog durranni, mert a hurka térfogata nő sütés közben, ezért ha nagyon keményre töltik, óhatatlanul szétrepeszti.
- Fektessük rá a hurkákat és a kolbászt a krumpliágyra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát. Ekkor fordítsuk meg a hurkákat, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, a krumplit pedig mozgassuk át, keverjük össze, majd 200 fokon még 30 percet süssük, amíg a krumpli a széleken szép ropogósra nem kezd el sülni. Ha netán a kolbász túl sok zsírt engedett, öntsük le tálalás előtt, vagy ügyesen szedjük ki a zsírból.
- Még forrón savanyúsággal tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 160
- Tegnapi nézettség: 21
- 7 napos nézettség: 126
- Össznézettség: 102636
- Feltöltés dátuma: 2014. február 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Audrey
71 recept
Anyukám is mindig krumplin sütötte a hurkát, nagyon finom lett így a végeredmény, és nem mellékesen így egyszerre a köret is le volt tudva. Hagymával még finomabb a krumpli, a kisülő zsír megízesíti a krumplit, a hurka, kolbász pedig így finom ropogósra sül ahogy mi szeretjük. :)
Hozzászólások (5)
Kedves Audrey! Légy kedves megírni, hogy sütöd a hurkát, hogy ilyen szép pirosra sül és egyben marad, nem durran szét. El?re is köszönöm.
Kedves Mamokam! Az egyik ok amiért a hurka kirepedhet, hogyha nem szurkálod meg sütés el?tt, mert akkor a keletkez? g?zök, nem tudnak távozni és szétdurran. A másik ha túl száraz a bél, akkor is könnyen kirepedhet, ezért kell egy kis víz is a sütéshez. Vagy alá öntöd, vagy van aki szerint érdemes be is áztatni sütés el?tt, de az is megteszi ha pl egy konzerves dobozban teszel vizet a süt? aljába. Elkerülhet? még a repedés ha nem forgatod meg, ilyenkor érdemes egy kis zsiradékkal, akár a kisül? zsírjával meglocsolgatni. A zsiradéktól biztos szép ropogósra fog sülni. Van aki arra esküszik, hogy nem szabad hirtelen meleg süt?be tenni, vele együtt kell fokozatosan melegíteni. Ezt nem próbáltam még, de lehet ez is segíthet. Mint a receptben írtam, sajnos azonban ha hurka nem megfelel?en van töltve, akkor elkerülhetetlen, hogy szétrepedjen, mert a térfogata megn? picit sütés közben és ha eleve túl keményre volt töltve akkor szét fog repedni. Ugyanígy ha rossz, hibás a bél, akkor szintén nem tudjuk elkerülni a kirepedést. Szerintem nagyon finom úgyis, én szeretem kirepedve is amúgy:) Remélem azért tudtam segíteni.
Kedves Aaaudrey! Nagyon köszönöm ezt az igazán kimerít?en, hosszas "segítségnyújtást"!!! Tudom hihetetlen, de ezeket a sütési "módszereket" már mind kipróbáltam. Nemrégen egy hentes elmondta, hogy ha nem eredeti disznó bélbe van töltve, akkor majdnem biztos, hogy kireped a hurka. /Városi lévén egy ilyen hurkára szert tenni, szinte lehetetlen./ Szerinte a másik probléma, ha m?bélbe van töltve az el?f?zött rizst és nem csurgatják le alaposan miel?tt összekeverik a hússal; akkor sütés közben a rizsb?l a nedvesség forró g?z formájában szétfeszíti a hurkát. Még egyszer köszönöm a segítséged, már csak ezért is próbálkozom tovább, hátha egyszer nekem is sikerül egy csodaszép, pirosra sült hurkát sütni. Minden jót kívánva, szeretettel üdvözöllek!
Ürülök, hogy nem adod fel és nem megy el a kedved. :) Remélem sikerül jó min?ség? hurkát venned. Nekem apukám hentes, legtöbbször az általa készültet veszem vagy pedig egy bevállt hentest?l a munkahelyem közelében. Szerintem én még nem is találkoztam nem igazi bélbe töltött verzióval. Talán megpróbálhatnád piacon, bár nehéz eldönteni kit?l érdemes venni, de hátha ráakadsz egy jó hentesre. Meg érdekl?dj ismer?seid között hátha valaki tud ajánlani olyan beszerzési helyet ami neki már bevállt. :) Csak ilyen pozitívan, lelkesen továbbra is! :) Üdv. Adrienn
Kedves Aaaudrey! Igazán nagyon kedves vagy, így fogok tenni, bár "hurkasütés-témában" a legtöbben "bénának tartják magukat a kérdez?sködésem eredményeképpen. Sebaj, nem adom fel és úgy teszek, ahogy tanácsoltad. (Látod, az általam megkérdezett hentesnek is igaza volt, Te is visszaigazoltad édesapád révén.) Még egyszer köszönöm, hogy id?t szakítottál rám. Szeretettel üdvözöllek.
Csak annyit, hogy régóta keresek olyan hurkát-kolbászt, ami NEM m?bélbe van töltve, de rám meg mindenki úgy néz, mint a marslakóra, hogy hol élek, hát ki az, aki belet mosogat manapság, mikor lehet venni m?belet is??? A másik: zsemlés hurkát csinál még valaki (nem házilag, az természetes, hanem "ipari" gyártásút, azaz eladásra szántat. Sokkal jobb, mint a rizses és emlékeim szerint, az nem is durran ki öt perc utána süt?ben.
Kedves Levendula! Egy helyet tudok ahol zsemlés hurka van, a kedvenc hentesemnél Biatorbágyon a Czímer Húsnál. :) Nálunk Zalában egyébkéntrizzsel csináljuk, ezért én azt jobban szeretem, de kóstoltam ezt is,és nagyon finom volt. Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim, vettem már olyan hurkát piacon ami a kukában végezte. :( Szerencsés vagyok, hogy házit kapok mindig.
Köszönöm! :-) Sajnos, ez nekem kiesik (mind Zala, mind Biatorbágy), de azért jó tudni, hogy van még ilyesmi! Én piacon veszem a hurkát-kolbászt, egyéb füstölt árut, és az utóbbiakkal nincs is gond, mind finom és tényleg nem az a gyorsérlelés?, mócsingos, ócska fajta. De a sütnivaló kolbásza és a hurkája ... hát, nem az igazi. Bármit csinálok vele, kidurran és szerintem a rizs min?sége miatt, az állaga is érdekes. És amit még nem értek: miért nem f?szereznek rendesen? A legtöbb, amit eddig vettem, íztelen volt. :-( Pedig úgy ennék olyan igazi, házi ízesítés? jó hurkát, sülkolbászt!
A hozzávalók között szerepel a hagyma is. Mit tegyünk vele? Merthogy egy szó se esik róla.
A hagymát csíkokra vágva a krumplival kell összeforgatni.