r
Nosalty Logó

Disznótoros hagymás krumplin sütve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Audrey
Disznótoros hagymás krumplin sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 920 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9738.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    7154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24924 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 3682 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet.
  2. A hurkáknak, kolbászoknak mindkét oldalát szurkáljuk meg, hogy a felesleges zsír és gőz ki tudjon jönni, és lehetőleg ne durranjon szét. Sajnos, ha úgy van töltve a hurka, akkor egyébként bármit csinálunk, ki fog durranni, mert a hurka térfogata nő sütés közben, ezért ha nagyon keményre töltik, óhatatlanul szétrepeszti.
  3. Fektessük rá a hurkákat és a kolbászt a krumpliágyra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát. Ekkor fordítsuk meg a hurkákat, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, a krumplit pedig mozgassuk át, keverjük össze, majd 200 fokon még 30 percet süssük, amíg a krumpli a széleken szép ropogósra nem kezd el sülni. Ha netán a kolbász túl sok zsírt engedett, öntsük le tálalás előtt, vagy ügyesen szedjük ki a zsírból.
  4. Még forrón savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 182
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 119028
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám is mindig krumplin sütötte a hurkát, nagyon finom lett így a végeredmény, és nem mellékesen így egyszerre a köret is le volt tudva. Hagymával még finomabb a krumpli, a kisülő zsír megízesíti a krumplit, a hurka, kolbász pedig így finom ropogósra sül ahogy mi szeretjük. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Nyárias főzelékek + izgalmas fasírtok és feltétek...

Az uncsi főtt tojás, a retró bélszínroló és a sima fasírtgolyó ezen a héten feledésbe merül: minden nyárias főzelékünk tetejére valamiféle ropogós, rántott, bundázott extra feltét kerül, és nem feltétlen húsból. No de persze a sütik sem maradnak le, vasárnapra pedig oldalas dukál a főételünk mellé!