Nosalty Logó

Disznótoros hagymás krumplin sütve

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Audrey
Disznótoros hagymás krumplin sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 920 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3682 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 174 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    34.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    1789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 920 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.1 g

Zsír

  • Összesen
    274.5 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    121 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1017 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9738.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    1699 mg
  • Nátrium
    7154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1249.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24924 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    45 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    285 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    502 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24924 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 3682 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit hámozzuk meg, vágjuk vékony karikákra, és a csíkokra vágott hagymával együtt tegyük vékonyan kizsírozott, kiolajozott tepsibe, sózzuk, borsozzuk, és forgassuk össze. Öntsünk rá fél dl vizet.
  2. A hurkáknak, kolbászoknak mindkét oldalát szurkáljuk meg, hogy a felesleges zsír és gőz ki tudjon jönni, és lehetőleg ne durranjon szét. Sajnos, ha úgy van töltve a hurka, akkor egyébként bármit csinálunk, ki fog durranni, mert a hurka térfogata nő sütés közben, ezért ha nagyon keményre töltik, óhatatlanul szétrepeszti.
  3. Fektessük rá a hurkákat és a kolbászt a krumpliágyra, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük fél órát. Ekkor fordítsuk meg a hurkákat, hogy a másik oldaluk is meg tudjon pirulni, a krumplit pedig mozgassuk át, keverjük össze, majd 200 fokon még 30 percet süssük, amíg a krumpli a széleken szép ropogósra nem kezd el sülni. Ha netán a kolbász túl sok zsírt engedett, öntsük le tálalás előtt, vagy ügyesen szedjük ki a zsírból.
  4. Még forrón savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 31
  • 7 napos nézettség: 226
  • Össznézettség: 85955
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Anyukám is mindig krumplin sütötte a hurkát, nagyon finom lett így a végeredmény, és nem mellékesen így egyszerre a köret is le volt tudva. Hagymával még finomabb a krumpli, a kisülő zsír megízesíti a krumplit, a hurka, kolbász pedig így finom ropogósra sül ahogy mi szeretjük. :)

Hozzászólások

Mamokam0129

Kedves Audrey! Légy kedves megírni, hogy sütöd a hurkát, hogy ilyen szép pirosra sül és egyben marad, nem durran szét. El?re is köszönöm.

Audrey

Kedves Mamokam! Az egyik ok amiért a hurka kirepedhet, hogyha nem szurkálod meg sütés el?tt, mert akkor a keletkez? g?zök, nem tudnak távozni és szétdurran. A másik ha túl száraz a bél, akkor is könnyen kirepedhet, ezért kell egy kis víz is a sütéshez. Vagy alá öntöd, vagy van aki szerint érdemes be is áztatni sütés el?tt, de az is megteszi ha pl egy konzerves dobozban teszel vizet a süt? aljába. Elkerülhet? még a repedés ha nem forgatod meg, ilyenkor érdemes egy kis zsiradékkal, akár a kisül? zsírjával meglocsolgatni. A zsiradéktól biztos szép ropogósra fog sülni. Van aki arra esküszik, hogy nem szabad hirtelen meleg süt?be tenni, vele együtt kell fokozatosan melegíteni. Ezt nem próbáltam még, de lehet ez is segíthet. Mint a receptben írtam, sajnos azonban ha hurka nem megfelel?en van töltve, akkor elkerülhetetlen, hogy szétrepedjen, mert a térfogata megn? picit sütés közben és ha eleve túl keményre volt töltve akkor szét fog repedni. Ugyanígy ha rossz, hibás a bél, akkor szintén nem tudjuk elkerülni a kirepedést. Szerintem nagyon finom úgyis, én szeretem kirepedve is amúgy:) Remélem azért tudtam segíteni.

Mamokam0129

Kedves Aaaudrey! Nagyon köszönöm ezt az igazán kimerít?en, hosszas "segítségnyújtást"!!! Tudom hihetetlen, de ezeket a sütési "módszereket" már mind kipróbáltam. Nemrégen egy hentes elmondta, hogy ha nem eredeti disznó bélbe van töltve, akkor majdnem biztos, hogy kireped a hurka. /Városi lévén egy ilyen hurkára szert tenni, szinte lehetetlen./ Szerinte a másik probléma, ha m?bélbe van töltve az el?f?zött rizst és nem csurgatják le alaposan miel?tt összekeverik a hússal; akkor sütés közben a rizsb?l a nedvesség forró g?z formájában szétfeszíti a hurkát. Még egyszer köszönöm a segítséged, már csak ezért is próbálkozom tovább, hátha egyszer nekem is sikerül egy csodaszép, pirosra sült hurkát sütni. Minden jót kívánva, szeretettel üdvözöllek!

Audrey

Ürülök, hogy nem adod fel és nem megy el a kedved. :) Remélem sikerül jó min?ség? hurkát venned. Nekem apukám hentes, legtöbbször az általa készültet veszem vagy pedig egy bevállt hentest?l a munkahelyem közelében. Szerintem én még nem is találkoztam nem igazi bélbe töltött verzióval. Talán megpróbálhatnád piacon, bár nehéz eldönteni kit?l érdemes venni, de hátha ráakadsz egy jó hentesre. Meg érdekl?dj ismer?seid között hátha valaki tud ajánlani olyan beszerzési helyet ami neki már bevállt. :) Csak ilyen pozitívan, lelkesen továbbra is! :) Üdv. Adrienn

Mamokam0129

Kedves Aaaudrey! Igazán nagyon kedves vagy, így fogok tenni, bár "hurkasütés-témában" a legtöbben "bénának tartják magukat a kérdez?sködésem eredményeképpen. Sebaj, nem adom fel és úgy teszek, ahogy tanácsoltad. (Látod, az általam megkérdezett hentesnek is igaza volt, Te is visszaigazoltad édesapád révén.) Még egyszer köszönöm, hogy id?t szakítottál rám. Szeretettel üdvözöllek.

Levendula

Csak annyit, hogy régóta keresek olyan hurkát-kolbászt, ami NEM m?bélbe van töltve, de rám meg mindenki úgy néz, mint a marslakóra, hogy hol élek, hát ki az, aki belet mosogat manapság, mikor lehet venni m?belet is??? A másik: zsemlés hurkát csinál még valaki (nem házilag, az természetes, hanem "ipari" gyártásút, azaz eladásra szántat. Sokkal jobb, mint a rizses és emlékeim szerint, az nem is durran ki öt perc utána süt?ben.

Audrey

Kedves Levendula! Egy helyet tudok ahol zsemlés hurka van, a kedvenc hentesemnél Biatorbágyon a Czímer Húsnál. :) Nálunk Zalában egyébkéntrizzsel csináljuk, ezért én azt jobban szeretem, de kóstoltam ezt is,és nagyon finom volt. Sajnos nekem is vannak rossz tapasztalataim, vettem már olyan hurkát piacon ami a kukában végezte. :( Szerencsés vagyok, hogy házit kapok mindig.

Levendula

Köszönöm! :-) Sajnos, ez nekem kiesik (mind Zala, mind Biatorbágy), de azért jó tudni, hogy van még ilyesmi! Én piacon veszem a hurkát-kolbászt, egyéb füstölt árut, és az utóbbiakkal nincs is gond, mind finom és tényleg nem az a gyorsérlelés?, mócsingos, ócska fajta. De a sütnivaló kolbásza és a hurkája ... hát, nem az igazi. Bármit csinálok vele, kidurran és szerintem a rizs min?sége miatt, az állaga is érdekes. És amit még nem értek: miért nem f?szereznek rendesen? A legtöbb, amit eddig vettem, íztelen volt. :-( Pedig úgy ennék olyan igazi, házi ízesítés? jó hurkát, sülkolbászt!

sanko.xxl

A hozzávalók között szerepel a hagyma is. Mit tegyünk vele? Merthogy egy szó se esik róla.

Audrey

A hagymát csíkokra vágva a krumplival kell összeforgatni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 csodásan zöldellő, harsanó, mégis puha spárgás fogás a tavasz...

Bár az elmúlt hetekben csak néhány olyan nap volt, amikor igazán csodálhattuk a tavasz szépségét, afelől nem lehet kétségünk, hogy a spárgaszezon már javában tart! Nincs sok időnk kiélvezni ezt a csodás zöldséget, éppen ezért összegyűjtöttük a legfinomabb recepteket egy helyre, hogy neked már ne menjen el az időd a keresgéléssel.

Nosalty

További cikkek