Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májas hurka ahogy luveges készíti

Májas hurka ahogy luveges készíti
Májas hurka ahogy luveges készíti
90 perc / előkészület: 20 perc főzés: 50 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel imádom a hurkát, és manapság nem vágunk disznót, így ha megkívánjuk, gyorsan tudok készíteni. Valójában az igazi májashurka az, amit disznóvágáson készítünk, mert akkor több minden kerül bele. De ez is nagyon ízletes, és gyorsan elkészíthető.

Ha többet készítünk, bezacskózzuk, és fagyasztóban tároljuk, így ha megkívánjuk, csak elővesszük és megsütjük.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Italnak: száraz fehérbort ajánlok.

Köretnek: friss kenyér, mustár, esetleg savanyúság.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéshúst a zsírszalonnával feltesszük főni, addig főzzük, amíg jó puha nem lesz (kb. 40-60perc).
  2. A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  3. A rizst feltesszük főni (mikróban jénaiban gyors és nem ragad le).
  4. A májat ledaráljuk a főt hússal, a hagymával és zsemlével (a zsemlét kicsit meglocsoljuk a húslével).
  5. Az egészet ízlés szerint befűszerezzük, és összekeverjük.
  6. Ha kész, tepsibe simítjuk, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 365
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kiterített májas hurka, tepsis hurka májasan, rizses egytálétel sertésmájjal, hamis májas hurka

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Réka001
Réka001 / Réka001 Tue, 2017-02-14 15:28

Szia luveges! Hálásan köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a szuper receptet. Annyira megettem volna a hurkát....hetek óta vágyat éreztem rá, de nincs megbízható húsbolt, ahonnan lenne gusztusom venni. Kerestem hát a neten receptet. Igen ám, de minden receptben szerepelt a sertésfej. Nem tartom magam egy elveszett nőnek a konyhában, de a fej kiverné nálam a biztosítékot :D. Mikor megtaláltam a receptedet olyan örömöt éreztem, mint sivatagban az oázis :D :D. Gyorsan meg is vettem hozzá mindent, pikk-pakk kész lett. Az íze mennyei és ami nagyon fontos, tudom mi van benne!!! Két kisfiam is kétpofára majszolta. Köszönöm Neked! :)

Sancho
Sancho Fri, 2012-12-14 17:51

Főzz a csigáidból májashurkát, mert látom semmihez sem értesz! Lúzer! Vagy lófejből halászlét! Hasonlítana a képdhez! Nem várok válaszat, úgysem fogom elolvasni!

luveges
luveges / luveges Fri, 2012-12-14 18:06

Na látod itt látszik hogy te agyilag beteg vagy -itt mindenki felteszi az általa készíttet receptet. nem kritizál hanem. esetleg tanácsot ad. Te + a saját képed sem mered feltenni.ha na mondjam te sz ...p..

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-12-14 22:28

Kedves Sancho, természetes a kérésednek megfelelően töröljük a regisztrációdat, kérjük, hogy kerüld a bántó stílust és a sértő hangnemet. Köszönjük!

pataygyz
Zoli / pataygyz Wed, 2012-05-23 07:46

kedves Laci !
A bélbe töltéshez láttam egy egyszerű és jó ötletet. Egy teljesen zárt kinyomópisztoly ( a különféle szilikon tömítőanyaghoz használják) kell hozzá. Ennek mindkét vége csavaros kupakkal záródik, tehát jól tisztítható. Én a "lidiben " vettem és kúpos műanyag végtoldat is járt hozzá. A műanyag toldat keskeny végét gázláng fölött megmelegítettem és egy kissé visszanyomtam. hogy ne legyen éles és legyen egy kis válla a bél stabil rögzítéséhez. Megcsiszoltam finom csiszolóvászonnal. Eddig jutottam vele. Élesben még nem próbáltam ki, de működnie kell. A jó időben nem adom hurkakészítésére a fejem, de ha hűvösebb lesz kipróbálom a recepteddel.
Nekem is van egy hagyományos, füstölt májas hurka receptem, de azt csak a füstöléses szezonban, télen fogom elkészíteni.
Jó sütés- főzést kívánok!
Zoli

luveges
luveges / luveges Thu, 2012-05-24 11:27

kedves Zoli. Köszi az ötletet de van töltöm, csak ha gyorsan akarok -hurkát, enni nem vacakolok,a töltéssel.

1243
sertéshús 1 kg
sertésháj 20 dkg
sertésmáj 40 dkg
vöröshagyma 30 dkg
sertészsír 15 dkg
rizs 2 bögre
zsemle 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint