Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi készítésű kolbász

Házi készítésű kolbász
Házi készítésű kolbász
210 perc / előkészület: 180 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szerettünk volna a szilveszteri bulin virslit enni. S a férjemnek támadt egy jó ötlete, lepjük meg a barátokat jó kis házi kolbásszal. Nagyon bevállt. Azóta is emlegetik...

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát.
  2. A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk.
  3. Egy nagy tálban összegyúrjuk a hozzávalókat. 30 percig legalább kell gyúrni, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
  4. Töltőgéppel, vagy egy húsdaráló segítségével a bélbe töltjük a kolbászokat. (Ehhez legalább 2 emberre van szükség.)
  5. Ha csak sütni szeretnénk, akkor betesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba, ha viszont meg szeretnénk füstölni, akkor ki kell őket akasztani, hogy egy kicsit szikkadjanak.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 59 705
elküldve: 10
receptkönyvben: 322
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: 2

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbász, fokhagymás házi kolbász, sütnivaló kolbász

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Fri, 2012-04-06 11:56

A kolbásztöltéshez három ember kell. A harmadik tölti a pálinkát az másik kettőbe.

olahjozsef
olahjozsef Sat, 2012-03-17 15:24

udvozletem nem ertem /ot fej fokhagyma nem sok egy kicsit vagy gerezdet akat irni kulonben rajongok a nosalty oldalakert foleg hogy fotokkal prezentaljak a recepteket udvozletem italiabol

OLAH JOZSEF

batane.monika
Móni főz / batane.monika Sat, 2012-03-17 16:20

5 fej fokhagyma, mert ha lefagyasztod a fokhagyma elveszíti az ízének a zömét. gy a későbbiekben is élvezhetjük a fokhagyma ízét.

vukmanbettina
vukmanbettina Fri, 2016-07-29 15:04

Mivel kell lezárni a kolbász végé?? A csavarást értem de a végén és az elején mivel tudom lezárni

Babar-G
Babar-G / Babar-G Fri, 2012-01-27 19:22

Hmmm!
Finomnak tünnik! :)
Mondjuk én sem "rajongok" a virsliért talán a frankfurti az amit szívesen fogyasztok...ha "muszály"...
A házinál meg finomabb sosem volt, van, lesz..:)

2022
sertésdagadó 5 kg
fokhagyma 5 fej
10 dkg
bors 5 dkg
fűszerpaprika 10 dkg
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 ek