Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós tortácskák

Diós tortácskák
Diós tortácskák
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben ettem először és idén húsvétra elkészítettem a vendégeink nagy örömére.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Bármilyen alkalomra megállja a helyét. Húsvét, Karácsony, névnap, szülinap vagy csak egy "sima" vasárnap délután.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához három tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük.
  2. A diót, porcukrot és lisztet összekeverjük, és óvatos mozdulatokkal a habot beleforgatjuk.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe apró halmokat rakunk a masszából, nem túl sűrűn, mert elterülnek.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg színt kap.
  5. A krémhez a tojássárgákat a tejjel és a liszttel folytonos kevergetés mellett, lassú tűzön sűrű péppé főzzük.
  6. Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot. Csillagcsöves zsákba (tortadíszítőbe) töltjük és apró csillagokkal díszítjük a kisült-kihűlt diós tallérokat.
  7. A mázhoz a  vajat a csokoládéval felolvasztjuk és a kész tortácskákat megspricceljük a csokimasszával.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 925
elküldve: 1
receptkönyvben: 81
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubigabi

Mióta szakács: 2010.04.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

loncsi
loncsi Mon, 2010-04-19 14:58

Kedves Gubigabi!

Isteni lehet, el fogom készíteni!
Szeretettel
loncsi

835
tojásfehérje 3 db
dió 15 dkg
porcukor 25 dkg
finomliszt 6 dkg
tojássárgája 3 db
tej 3 dl
finomliszt 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 25 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg