r
Nosalty Logó

Csokoládé mousse tortácska

Évi néni
Csokoládé mousse tortácska
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

511
Kalória
8.4g
Fehérje
47.7g
Szénhidrát
32.9g
Zsír
75.4g
Víz
162.3g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
28g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mousse

Tetejére

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mousse

Tetejére

Összesen 6126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tészta

Mousse

Tetejére

Összesen 294 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    301 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    101.3 g

Zsír

  • Összesen
    394.9 g
  • Telített zsírsav
    210 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4660 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    762 mg
  • Foszfor
    2083 mg
  • Nátrium
    750 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    572 g
  • Cukor
    337 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

Víz

  • Összesen
    904.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    370 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    269 micro
  • Kolin:
    1129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2309 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    3608 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2201 micro
Összesen 6126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    43.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 294 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájával és az olajjal kikeverjük a cukrot, míg halványodni nem kezd.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval felverjük habbá, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgát. Spatulával összeforgatjuk.
  3. A lisztet és a kakaót beleszitáljuk a habba, és óvatosan összekeverjük vele.
  4. Az egyszemélyes formákat kivajazzuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egynegyedéig megtöltjük a tésztával.
  5. A tésztába meggyszemeket dobálunk, egy formába 7-8 szemet. 170 fokos sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük, majd félretesszük hűlni.

Mousse

  1. A tejszínt felverjük habbá.
  2. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy kis csipet sóval felverjük habbá.
  4. A csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a tojások sárgáját, valamint a kicsavart zselatinlapokat, és robotgéppel lassú fokozaton simára keverjük, ezzel hűtjük is.
  5. A krémet ezután fellazítjuk a tejszínhabbal, és a tojások felvert fehérjéjével. A habot a kihűlt tésztára kanalazzuk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.

Tetejére

  1. Tálalás előtt alulról tolva a tésztát a kis tortáról eltávolítjuk a gyűrűt.
  2. Tetejét finoman megszórjuk kakaóporral, reszelünk rá étcsokoládéból forgácsot, és egy meggyszemmel díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 10x10x12

Meglepetésnek szántam valakinek, és nagyon szerettem volna igazán finom édességet készíteni. Szerénytelenség nélkül mondhatom, ez sikerült.

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...