r
Nosalty Logó

Diós-pudingos szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-pudingos szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 330 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    83.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1394.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.7 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    660 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    430 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 1319 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    334.8 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5578.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1686 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    2111 mg
  • Nátrium
    1410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cukor
    333 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2641 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2496 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1721 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 5266 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához való tojásokat a cukrokkal fehéredésig keverjük.
  2. A darált diót és a sütőport a lisztbe szórjuk, majd a tejföllel és a puha margarinnal együtt a kikevert tojásokhoz adjuk.
  3. Előmelegített sütőben közepes lánggal sütjük.
  4. A 4 dl tejből pudingot főzünk (cukor nélkül), majd lehűtjük.
  5. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromhéjjal. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a margarinhoz. Hűtőbe tesszük.
  6. Ha kihűlt a tészta félbevágjuk, és megkenjük a krém 2/3 részével. Összeillesztjük a tésztalapokat, és a maradék krémet a tetejére kenjük. Megszórjuk darált dióval.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 13900
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb diós sütim. :) Elmaradhatatlan, mivel nagyon szeretem! Nem nehéz elkészíteni, és még finom is lesz!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek