Nosalty Logó

Diós patkó Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós patkó Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A patkóhoz

A tetejére

Összesen 1360 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A patkóhoz

A tetejére

Összesen 5446 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A patkóhoz

A tetejére

Összesen 299 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1029.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 1360 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    202.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4119.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    315 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    761.6 g
  • Cukor
    127 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    234.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    600 micro
  • Kolin:
    460 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    650 micro
Összesen 5446 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 299 Kcal

Hozzávalók

A patkóhoz

A tetejére

Elkészítés

A patkóhoz

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve.
  2. Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk! Langyos helyen duplájára kelesztjük belisztezve, letakarva.
  3. Mikor megkelt,enyhén lisztezett deszkán. Hosszúkás téglalap alakú négyzeteket nyújtunk. Közepébe egy csíkba darált porcukros diót szórunk.
  4. Betekerjük úgy, hogy az összetétel alulra kerüljön. Patkó alakot formázva,sütőpapíros tepsibe rakjuk.
  5. Felvert egész tojással megkenjük. Kevés cukros darált dióval megszórhatjuk.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük szép világos barnára. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6708
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha van kis élesztő idahaza, gyorsan össze lehet állítani egy kis kelt tésztát, és főleg ha kis dió is van, akkor valóban egyszerű dolgunk van. Reggelire vagy akár uzsonnára is megfelel.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Isteni recept! Általános iskolás koromba mindig ilyet ettem reggelire:) És végre rá találtam! Köszönöm szépen

Iluska

Szia Bernadett!Nagyon örülök,hogy épp nálam találtál rá... :-))

Törölt felhasználó

Nagyon nagyon köszönöm ezt a receptet!! ezt megcsinálom. már évek óta keresek ilyet :)

Iluska

Jól teszed,próbáld csak ki milyen finom!!Jó sütést neked!! :-)))

Törölt felhasználó

Oriasi csalodas. Nem vagyok sutogetos, de hetek ota dios patkot kivantam. A dios patko az ami a kepen van. Az ami ebbol a receptbol kijon pozsonyi dios kifli. A kettonek koze nincs egymashoz. Mi lenne ha lecserelne a fotot es nem szivatna meg mast is ennyire? Koszonom.

Iluska

Már ne haragudj,de mivel 'nem vagy nagy sütöget?s',na ezért nem sikerült,mert kevés a gyakorlatod.Többször elkészítettem már,és igen csak finom lett!! Bizony ám;a kett?nek köze sincs egymáshoz.Ez egy kelt tésztából összeállított puha,finom állagú tészta.A pozsonyi kiflibe általában vaj is kell, (látod ezt sem tudtad ) és az inkább beigli tésztából készül,és márványos lesz!! A kép úgy jó ahogy van,mert igen is, aki ért hozzá,annak ilyen lesz bel?le,te meg csak tanulgass még!!!!!

Törölt felhasználó

Eloszor is nem tudom mire a nagy tegezodes, tudtommal nem egyutt ultunk 56 utan. Masodszor pedig attol, hogy abban a teves elkepzelesben el, hogy ez a dios patko attol meg nem az. Senki egy szoval nem mondta, hogy nem jo lett azt mondtam nem az aminek mondja. De nyugodtan ugorjon be egy peksegbe az aluljaroba es meglatja mirol beszelek. Teljesen mas teszta. Csak elobb susson maganak nemi jomodort mielott utrakel. Ja es ha mar a hozzavalokat feszegetjuk? Tejfol? Na ne mar:D

Iluska

Itt általában tegez?dés folyik,szerintem nincs benne semmi rossz!! Hát persze amit árulnak, azt nem én sütöttem,még jó,hogy más a tésztája.Ez az én diós patkóm,amit én szoktam készíteni,a címében is benne van;Iluska konyhájából. Igen, a tejfölt?l lesz még puhább a kelt tészta,ez azért kell bele...de a férjének ezt tudnia kell!!Szép napot!!

Törölt felhasználó

Ja es a parom erosen sutogetos mivel ez a szakmaja es amibol el, es o is evett mar velem peksegbol dios patkot es milyen erdekes, eppen ugyanazt mondja amit en. Szoval ha nem csereli ki a kepet amin dios patko van, arra amit suttet, a modortalansagaval egyutt panaszolom be az oldal uzemeltetojenel, mar csak azert is mert valotlant allit. A " beszelgetest" rogzitettem. Koszonettel.

Iluska

Olyan jót nevettem!!!Mert nevetséges az egész írás.Akkor mért nem a férjed készítette már az elején is.....ha olyan ügyes!!Ez nem pékségb?l származó,ez az én receptem,ami mindig ilyen finom!! Nem én kezdtem,nem én voltam "modortalan"-te írtál nekem a "szivatásról" el?ször. Dehogy cserélem le a képet,még ilyet!!Ez úgy jó ahogy van! Semmi valótlant nem állítok...... A kommentekbe itt nem szólnak bele,mindenki azt ír amit akar!!!További szép napot!!

Törölt felhasználó

Ha kommentben mindenki azt ir aki akar akkor tessek. Nos az ha valaki ugy gondolja, hogy szivatas, mert nem a megszokott hagyomanyos termeket kapja, az cseppet sem modortalan. A modortalan az, ha kioktato arrogans stilusban irkal valaki, aki amugy vallalta a nyilvanossagot, ami alapvetoen magaban hordozza a velemenyek elteresenek a lehetoseget. Ezutan a kiokato arrogancia elegge modortalan. Nem beszelve arrol, hogy ha megkeri valaki, hogy mellozze a tegezodest, akkor nem ripacskodni es kioktatni szokas, hanem az udvarias emberek mellozik. De nyilvan az ozdi szakmunkaskepzovel nem futja tobbre. Ami a panasztetelt illeti, nem a kommentek miatt fogok panaszt tenni, hanem a mar fentebb emlitett kulonbseg miatt, ami ertheto. Nem mellesleg meg a tegezodesrol annyit, ha meg azt sem tudja, hogy nincs ferjem mivel a ferfi en vagyok es a parom no, igy ismetelten kiemelem, hogy ennyi ismerettel barhol elvarhato a magazas, foleg miutan ismeretlenul veszi a batorsagot, hogy ugy beszeljen valakivel mint valami taknyos kisfiuval. A dios patkoja meg egyenesen szar, mivel NEM dios patko. Meg csak nem is az ami a kepen van.

Törölt felhasználó

"te meg csak tanulgass meg" foleg modort es tiszteletet.

Zsókám

Épp jöttem megsütni ezt a patkót,mert már nem egyszer tettem.Nem állhattam meg szó nélkül,hogy ne reagáljak a hozzászólásodra.Ez a legjobb,legpuhább tészta amit valaha is csináltam ezért is jó bel?le a diós patkó.Imádjuk!!Külön köszönet a sok jó receptért! (Ja és ilyen lesz,mint a képen) Zsóka

Baloghék_sütnek

A legszuperebb kelt tészta recept, amivel eddig találkoztam! Nagyon finom puha marad sokáig, bár olyan hamar elfogy, hogy meg sem tudjuk várni, hogy elkezdjen megszáradni. Én els?re diós kalácsot csináltam bel?le, aztán még azon a héten egy újabb adagot kakaóssal kiegészítve (ami a barátok körében is nagy sikert aratott). Azóta készült már bel?le sonkás-tejfölös-sajtos tekercs is, mindenhez nagyon illik és jól lehet vele dolgozni. Azt hiszem, ez lesz az örök kedvenc kelt tészta receptünk. Hálásan köszönjük! :) És most már a patkókat is meg fogom csinálni, csak a rend kedvéért!

Iluska

Én köszönöm neked a visszajelzést!!!Szerintem is próbáld meg a patkót is,mert úgy látom szeretsz sütögetni....Sok finomságot és jó sütögetést!! :-))

Finimini

Iluska, drága! Végig olvastam dbaksza (akárkit takarjon is ez a név) méltatlankodását és rájöttem valamire, amit nem tudott senki a nevén nevezni. BÚR KIFLI - ez az a pékségekben kapható könny?, leveles tésztához hasonló réteges, nagyon puha patkó (úgy néz ki, mint a tied) dió vagy máktöltelékkel, porcukorral szórva. És ez mellett a POZSONYI kifli, mint tudjuk beigli tészta, márványos küls?. A szerencsétlen hozzászóló búr kiflire gondolt, ami persze nem sima kelt tészta (bár a tiéd is pillekönny?). Remélem benéz még egyszer ez a db aksza v. d baksza és bocsánatot kér t?led. Puszi Edit

Iluska

Kedves Edit! Igen én is emlékszem hasonló nev? kiflire..... Jajj Editkém,dehogy foglalkoznak 'ilyennel' az emberek,nehogy azt hidd.Lehet te olyan ember vagy,aki ilyet tenne,de más nem fog,és én nem is várom el,mert nem érdekel... Egyébként aranyos vagy,köszönöm!!! :-))))

Hozzávalók

A patkóhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek