Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós padlizsánmártogató

Diós padlizsánmártogató
Diós padlizsánmártogató
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az 500 mediterrán étel c. könyvet kezdtem el bújni, és már a krémek/mártogatók résznél leragadtam. További isteni receptek várhatók ebben a témában. Ezt az ételt elvileg görögül melltzanosalata me karythlának nevezik, és kenyérrel, pitával és sajtokkal fogyasztják. Ne maradjanak el a zöldségek sem mellőle!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Pitával és sok zöldséggel fogyasszuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt kb. 190 fokra.
  2. A padlizsánok szárát levágjuk, a zöldségeket leöblítjük, majd a nedvességet leitatjuk róluk. Az  egész  padlizsánokat héjastól egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 1 órán át sütjük.
  3. Ezután a sütőből kihúzzuk, és hűlni hagyjuk. Amikor már kézbe tudjuk  venni, a héját lehúzzuk. Ez nem bonyolult művelet. A héjakra ragadt krémet se felejtsük el leszedegetni!
  4. Az így kapott zöldséghúst egy sűrű szitán kb. 15 perc alatt hagyjuk lecsöpögni.
  5. A  padlizsánt a többi hozzávalóval együtt turmixgépben jól összedolgozzuk.
  6. Végül hozzáadjuk az olívaolajat és az ecetet. Azonnal tálalható!


 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 098
elküldve: 4
receptkönyvben: 91
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

diós padlizsánkrém, görög krém padlizsánból, padlizsános szendvicskrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

315
padlizsán 2 kg
dió 10 dkg
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 dl
vörösborecet 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint