r
Nosalty Logó

Diós mandulás süti liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NatiVZR
Diós mandulás süti liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 616 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 3686 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
Összesen 450 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1207.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    529 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 616 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    304.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7245 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1863 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    982 mg
  • Foszfor
    3172 mg
  • Nátrium
    1134 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.7 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    65 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    263 micro
Összesen 3686 kcal
  • 15% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 46% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 450 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a darált diót, darált mandulát, porcukrot és a sütőport.
  2. Hozzáadjuk a tojást, tejet, és az étolajat is, majd mixer segítségével jól összedolgozzuk. Ha túl kemény lenne a tészta, még egy deci tejet is adhatunk hozzá.
  3. Habzsákba tesszük a masszát, majd kb. 2-3 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapírra. Minden korong tetejére teszünk egy szem törökmogyorót.
  4. 160°C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 30
  • Össznézettség: 18022
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós mandulás süti liszt nélkül
NatiVZR 1 recept

Sütinyalókának indult sütemény, ami sajnos nem jött össze, ezért a maradék "tésztából" valamit muszáj volt összehoznom. Azóta család kedvence lett.:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...