r
Nosalty Logó

Mandulás darálós keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mandulás darálós keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1189.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 796 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.7 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    554 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5949 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1317 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2721 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    466.9 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1461 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    134 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1106 micro
Összesen 3976 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    593.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 398 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint a zsírral, a cukrokkal elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd a kétfajta lisztet, darált mandulát, a benne elkevert sütőporral. Jól összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Neylonba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük.
  2. Másnap darálón ledaráljuk, ahogy kell. Sütőpapíros tepsibe tesszük, kis távolságra egymástól és megsütjük 200 c-fokon. Pár perc sütés elég neki. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 279
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 28.

Ajánló

Ha a tésztánk nem akarna összeállni, pár kanál tejet tegyünk hozzá !!!Jó kemény tésztát kell kapnunk, hogy a daráló kiadja majd a formát!! Daráló híján, egyszerűen nyújtsuk ki vékonyra, és vágjuk rudakra!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt még itthon maradék darált mandulám, és gondoltam egyet, hogy ezt a kekszet készítem el, mivel nagyon szeretek egyet-kettőt kávéhoz eleszegetni....:-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek