r
Nosalty Logó

Diós és mákos kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Muci
Diós és mákos kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 4167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1163.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    180 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1042 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    245.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4653.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1938 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cukor
    201 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1255 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    719 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 4167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben megfuttatjuk.
  2. A lisztet a csipet sóval elkeverjük, a margarinnal és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt és a tojássárgáját, jól összegyúrjuk.
  3. A töltelékeket külön-külön elkészítjük: a diót a cukorral a tejben kis lángon megfőzzük, közben kavargatjuk, nehogy odaégjen. Citromhéjjal és vaníliás cukorral ízesítjük. A mákot hasonló módo megfőzzük.
  4. A tésztából rudat formálunk és 20 egyenlő részre vágjuk. A tésztadarabokat gombócokká gömbölygetjük, majd egyenként ovális alakúra nyújtjuk.
  5. Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, előbb a felső, majd az alsó felét szorosan ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk.
  6. A tetejüket megkenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 54605
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik fiam névnapjára készültek a kiflik. Mivel nem egy városban élünk, távmegoldást kellett kitalálni a köszöntésekre: egy kis dobozba készítek finomságokat és postai úton juttatom el hozzá. Túlélték a kilflik az utat, és nagyon ízlettek a fiamnak.  

Hozzávalók

A tésztához

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!