r
Nosalty Logó

Lottó szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Édes Mézes
Lottó szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére hab

Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére hab

Összesen 8625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Tetejére hab

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    319 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    243 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    149.7 g

Zsír

  • Összesen
    384.9 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    146 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8756.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    370 mg
  • Kálcium
    1925 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    595 mg
  • Foszfor
    3823 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1181.3 g
  • Cukor
    579 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    455.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2916 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    540 micro
  • Kolin:
    1172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2749 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1954 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1465 micro
Összesen 8625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 380 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére hab

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, a kakaót és a vaníliás cukrot kihagyva. Nyújtható tésztát kell kapjunk, tejjel vagy liszttel állíthatunk rajta, ha kell.
  3. Elfelezzük, és a felébe kakaót, a másik felébe vaníliás cukrot gyúrunk. Méretre nyújtjuk a tésztákat.

Töltelék

  1. Kipapírozott tepsibe előbb a kakaósat tesszük, majd megkenjük baracklekvárral, aztán a vaníliásat, ezt is megkenjük lekvárral.

Tetejére hab

  1. A tojásfehérjékből, cukorból habot verünk, végül óvatosan a diót is belekeverjük (ne essen össze a hab), és a tészta tetejére simítjuk.
  2. Kb. 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 23880
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 13.

Ajánló

Vanília fagyival is lehet tálalni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lottó szelet
Édes Mézes 32 recept

Akik szeretik a diósat, azoknak ízleni fog!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tetejére hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!