r
Nosalty Logó

Mascarponés-fehér csokoládés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Mascarponés-fehér csokoládés süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 809 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 6464 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 404 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.6 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 809 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.9 g

Zsír

  • Összesen
    380.4 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3163.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1331 mg
  • Nátrium
    670 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    684.6 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1951 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 6464 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 404 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A vajat a cukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük.
  2. 4-5 részletben hozzáadjuk a lágyan felvert 4 tojást.
  3. A lisztet és a sütőport átszitáljuk, majd apránként ezt is belekeverjük, hozzáadjuk a csipet sót és a csokoládét.

Töltelékhez

  1. A töltelékhez a csokit, a krémsajtot, a juharszirupot, a tojást és a lisztet csomómentesre, krémesre kikeverjük.
  2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  3. Egy kb 23-25 cm-es tepsit kivajazunk vékonyan, majd sütőpapírral is kibéleljük.
  4. A tészta felét belesimítjuk, erre rátesszük a tölteléket, majd a maradék tésztát rákenjük.
  5. Kb 40 percig sütjük.
  6. Majd kikapcsoljuk a sütőt, és még 15 percig benne hagyjuk.
  7. Ha nagyon barnul a teteje, akkor takarjuk le alufóliával.
  8. Hűtjük, majd kockára szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4418
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Ajánló

Ha valaki még ezt is szeretné fokozni, akkor locsolja meg tálaláskor juharsziruppal, vagy hintse meg porcukorral.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mascarponés-fehér csokoládés süti
Mercedes 302 recept

Édes, egészségtelen és egy cseppet sem kalóriaszegény, teljesen olyan, amilyennek egy amerikai süteménynek lennie kell, de pont ezért annyira ellenállhatatlan is.:)

Hozzászólások

Szofika

H???, de guszta, imádom az ilyen kalóriabombákat-sajnos :)

Mercedes

Köszönöm,örülök,hogy tetszik. Igazság szerint én nem vagyok oda annyira az édességért,de ez tényleg mennyei :) Üdv:Mercedes

RSunny

Elkészítettem. Fincsi. Nekem kicsit sötétebbre sikerült, pedig légkeveréses süt?ben csak 35 percet sütöttem. Mivel juharszirupom nem volt (kis városunkban lehet, hogy nem is lehet kapni), mézzel helyettesítettem. A cukorból 280g-ot tettem, de túl édes lett (a méz miatt?). Legközelebb fehér tortabevonóval is borítom!

Mercedes

Szia! Biztos jó lehetett mézzel is. Alapból ez egy nagyon édes süti,ahogy írtam is,de mivel nem szeretem a nagyon édeset ezért én kevesebb cukrot tettem bele. Próbáld meg legközelebb csak 200 gramm cukorral. Üdv:Mercedes

RSunny

Kedves Mercedes! El akartam vinni a sütit (már ami maradt az els? lakmározásból) egy 5 napos kirándulásra, de a kikapcsolt süt?be téve, ott felejtettem. Amikor hazamentünk kétségbeesetten kerestem a romlás jeleit, de SEMMI BAJA nem volt! Még néhány napig ettük! Kis unokám 1 éves szülinapjára is megsütöttem (250g cukorral) a diszes torta mellé. 14 feln?ttb?l majdnem mindenki megkóstolta, és mindannyian vettek újra bel?le!

Mercedes

Akkor legalább a sok cukor arra jó volt,hogy tartósította :) Örülök,hogy a második forduló sikeres volt. Minden jót :) Üdv:Mercedes

itthonboszi

Kipróbáltam, és nem csalódtam! Igaz, hogy 2o dkg cukrot, és a töltelékbe kb. 3-4 kanálnyi mézet használtan csak, de nekünk így tökéletes. Megérte 28 fok szobah?mérsékleten beindítani a süt?t!

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?