Nosalty Logó

Diós habcsók kakaós krémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Ezen a képen: Diós habcsók kakaós krémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 465 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 5569 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 400 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 465 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.5 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5569 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

A habhoz

A krémhez

Elkészítés

A habhoz

  1. Korongok:
  2. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben lassanként adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. Amikor a cukor is beleolvadt a habba, óvatosan hozzákeverjük a 150 g darált diót (aminek közepén mélyedést alkotunk, és ide borítjuk a sütőport, amit kevés ecettel-citromlével felpezsdítünk).
  4. Papírral bélelt vagy zsírral kikent, liszttel hintett tepsibe formázunk kis habcsókokat (habzsákkal, zacskósarkából). A maradék habot hűtőben tartjuk, míg sütőben szárad az első adag habcsókunk.
  5. A legkisebb hőfokon hosszú időn keresztül szinte szárítjuk
  6. Amikor halvány színt kap kivesszük és 5 perc után óvatosan kiszedegetjük a korongokat is egy kis tálcára.
  7. Krém:
  8. Míg sütőnkben szárad a hab, nekiláthatunk a krém elkészítésének: A margarinon kívűl mindent összekeverünk, és feltesszük főnni. Állandó kavargatással pépesre főzzük. Félretesszük hűlni, amit néha megkavargatunk.
  9. Amint kihűlt a krém, hozzákavarjuk a 250 g margarint, míg csomomentes lesz.
  10. Összeállitás:
  11. A habcsókok csúcsát megkenjük a krémmel, és összeragasztjuk egy másik habcsókkal (2 csúcsos oldalukat egymásba, hogy kívűlre kerűljön a sima felülete), majd a szélein maradt krémet beleforgatjuk a darált dióba.
  12. Ne sorakoztassuk egymás tetejére, mert idővel megpuhulnak, és tönkre mehetnek.
  13. Hűtőben tartjuk pár órát, de akik szeretik a ropogósabb változatot, azok azonnal fogyaszthatják (ami még nem lesz harapható, esetleg egyben bekebelezve:-).
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 19052
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 13.

Ajánló

A krémet kevés időre betehetjük a hűtőbe, sokkal könnyebben fogunk majd bánni vele.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Régebben főként Karácsonyok sütijeként kényeztette családunkat. Ma már kézimunkaként is hamar nekilátunk fiaimmal hétköznapi program dúsítónak.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kolozsvár környékén ismert a kocsikerék vagy a dobocska néven is.

Törölt felhasználó

Én Sarah Bernhardt tészta néven ismerem és 7 tojás kell hozzá-a többi stimmel.

Törölt felhasználó

Kedves Zsuzsa Mónika! Köszönöm szépen az infót; még egy tojás pedig NEM BAJ, hiszen így több jöhet ki 1 adagból. Ki fogom próbálni és ha tetszik az állaga, ezentúl úgy fogom készíteni! :) Minden jót! Yve

Törölt felhasználó

Én még egy nagyon kezd? kis kukta vagyok, de ez a recept nagyon finom, ezért a mamámmal többször készítettük.Mi is is egy román ismer?sünkt?l kaptuk ezt a receptet, de abban nem volt süt?por,, a krém pedig az alábbi: A tojás sárgákat 20 dkg cukorral és g?z fölött olvasztott 10dk csokival összekavarjuk, majd ha kih?lt összekavarjuk a krémesre kavart 20 dkg margarinnal. Isteni, én, már kóstoltam ezt a változatot, azóta így is csináljuk! Próbáljátok meg, bocsánat, hogy bele beszélek, de csak ötletet akartam adni, ezzel nem csorbítva az eredeti recept érdemeit-Üdv.Süti 9

AnnaML

en meg dioskereknek ismerem , es csinaltam is tobbszor sok evvel ezelott

anitta

Csak, wgy kerdes nekem miert folytak el a kis halmocskak?

Hozzávalók

A habhoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!