r
Nosalty Logó

Diós habcsók kakaós krémmel

NS
Diós habcsók kakaós krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A habhoz

A krémhez

465
Kalória
6.1g
Fehérje
49g
Szénhidrát
28.8g
Zsír
30.2g
Víz
108.5g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
46.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 5569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A habhoz

A krémhez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 465 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.1 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5531.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1246 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    2354 mg
  • Nátrium
    1420 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    588.5 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    361.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    1085 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5569 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 400 kcal

Elkészítés

A habhoz

  1. Korongok:
  2. A tojásfehérjét nagyon kemény habbá verjük, miközben lassanként adagoljuk hozzá a cukrot.
  3. Amikor a cukor is beleolvadt a habba, óvatosan hozzákeverjük a 150 g darált diót (aminek közepén mélyedést alkotunk, és ide borítjuk a sütőport, amit kevés ecettel-citromlével felpezsdítünk).
  4. Papírral bélelt vagy zsírral kikent, liszttel hintett tepsibe formázunk kis habcsókokat (habzsákkal, zacskósarkából). A maradék habot hűtőben tartjuk, míg sütőben szárad az első adag habcsókunk.
  5. A legkisebb hőfokon hosszú időn keresztül szinte szárítjuk
  6. Amikor halvány színt kap kivesszük és 5 perc után óvatosan kiszedegetjük a korongokat is egy kis tálcára.
  7. Krém:
  8. Míg sütőnkben szárad a hab, nekiláthatunk a krém elkészítésének: A margarinon kívűl mindent összekeverünk, és feltesszük főnni. Állandó kavargatással pépesre főzzük. Félretesszük hűlni, amit néha megkavargatunk.
  9. Amint kihűlt a krém, hozzákavarjuk a 250 g margarint, míg csomomentes lesz.
  10. Összeállitás:
  11. A habcsókok csúcsát megkenjük a krémmel, és összeragasztjuk egy másik habcsókkal (2 csúcsos oldalukat egymásba, hogy kívűlre kerűljön a sima felülete), majd a szélein maradt krémet beleforgatjuk a darált dióba.
  12. Ne sorakoztassuk egymás tetejére, mert idővel megpuhulnak, és tönkre mehetnek.
  13. Hűtőben tartjuk pár órát, de akik szeretik a ropogósabb változatot, azok azonnal fogyaszthatják (ami még nem lesz harapható, esetleg egyben bekebelezve:-).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régebben főként Karácsonyok sütijeként kényeztette családunkat. Ma már kézimunkaként is hamar nekilátunk fiaimmal hétköznapi program dúsítónak.

További receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Rosanics Petra

Diós-birsalmás linzerkarika

Megfogtam az összes kedvenc ízemet és alapanyagomat és létrehoztam nekik egy aprósüteményt, ahol boldogan élhetnek együtt. A végeredmény az alábbi karácsonyi linzer, amelyből egy falat ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek