r
Nosalty Logó

Diós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Diós csiga
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 651 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 362 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 651 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    286.8 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    898 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2585.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    576 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.4 g
  • Cukor
    264 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    423 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1832 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    569 micro
Összesen 5205 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 362 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. Az élesztőt a tejben 1 kanál cukorral és 1 kanál liszttel megfuttatjuk.
  3. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzákeverjük a cukrot és a sót. A tojásokkal összegyúrjuk.
  4. A futtatott élesztővel és még annyi langyos tejjel továbbgyúrjuk, hogy rugalmas tésztánk legyen.
  5. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük.
  6. Négyszögletesre nyújtjuk, ráterítjük a tölteléket. Szorosan összesodorjuk. Másfél cm vastag szeletekre vágjuk.
  7. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 15 percig kelesztjük.
  8. Tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőben kezdjük sütni, majd a lángot levéve közepes lángerőnél készre sütjük.
  9. A töltelék elkészítése:
  10. A darált diót a cukorral összekeverjük. Ráreszeljük a citrom héját.
  11. A tejet felforraljuk és forrón a cukros dióra öntjük.
  12. Összekeverjük, hűlni hagyjuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 125
  • Össznézettség: 141032
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 14.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Diós csiga
Harmathy Ildikó 313 recept

Több diónk van, mint kókuszunk, ezért Oli remek kókuszos csigája helyett néha diós csigát sütök Vilmosnak az esti tévézéshez és az iskolába vinni.

Hozzászólások

beaTrixy

Valami hasonló receptem van nekem is, imádom ezt a sütit, karácsonykor mindig megcsinálom!

Törölt felhasználó

Szerintem a 1,5 dl tej sok a töltelékbe !Nekem legalábbis túl híg lett ! Most készítem, kíváncsian várom milyen lesz !

zsu83

Én kb 0,5dl tejet tettem a töltelékbe, és még egy marék mazsolát is:) Most sül, már az illata is nagyon jó!

Törölt felhasználó

Az en csigaim szet folytak... :( pedig betartottam a receptet.

Harmathy Ildikó

Részletesebben írd, Tünde, hogy volt, hogy 'szétfolytak', ennyib?l még nem tudok segíteni. Ildikó

Törölt felhasználó

Egyszeruen tul lagy lett a teszta.Nem tudtam felcsavarni sem.Probaltam meg egy pici lisztet tenni de sokat nem mertem,mivel ennyit irt a recept.Nem tudom hol ronthattam el?

Harmathy Ildikó

Az a lényeg, Tünde, hogy a tészta állagát a hozzáadott tejjel kell beállítani. Apránként, lassan adagolva, közben mndig eldolgozva. Fontos még, hogy a csigához el?ször le kell hüteni a kelt tésztát, aztán nyújtani, tölteni, tekerni, szeletelni, és CSAK EZUTÁN keleszteni. Ha a dagasztán után a meleg konyhába kelni hagyod a tésztát, valóban túl lágy lesz, ami kalács készítéshez OK, nyújtáshoz pedig nem. Kezelhetetlen. Próbáld újra, és számolj be! Üdv: Ildikó ui.: ha el?tte van még kérdésed, állok elébe :)

Törölt felhasználó

Oke,ertettem.Koszonom. :)

Törölt felhasználó

az 1. pontban mekkora az 1 kanál?

Harmathy Ildikó

csapott ev?kanál, Nikolett.

Törölt felhasználó

jójó, de ev?kanál, vagy teás kanál? Bocs, hogy értetlennek t?nök, de szeretném jól csinálni.

Harmathy Ildikó

ev?kanál

Törölt felhasználó

Köszi a pontosítást, el?ször azt hittem csak tévedés, hogy a kelt tésztát h?t?be... Mivel csak egy tojás volt itthon, tejföllel pótoltam, és nekem nem kellet hozzá plusz tej, s?t plusz liszt kellett, mert ragadt a tészta... De a végeredmény puha finom csiga lett.

Krisztina29

Nagyon tetszik a recept, el is szeretnem kesziteni csak egy kerdesem lenne ha szombaton sutom oket frissek maradnak vasarnapig vagy inkabb vasarnap sussem ki? koszonom szepen

Harmathy Ildikó

inkább vasárnap, Krisztina!

Törölt felhasználó

Megcsináltam a bigákat, kicsit másképp, mert nem volt otthon margarinom, így kevesebb mennyiség? zsírt tettem bele... az eredmény így is jó lett. fincsiséges bigabigáim lettek..Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Nekem is szétfolyós maradt a tészta tettem még kb.10 dkg lisztet bele. 15 perce sült ki mennyei finom :))) egy tepsinyi 16 db csigám lett,amib?l már 5 öt meg is kóstoltunk.. a tölteléken annyit változtattam plusszba tettem bele 1 ev?kanál narancslevárt,1 db naracs reszelt héja ,és a leve,1 csepp vanilia aroma.jó recept,sokszor fogom még sütni :)

Törölt felhasználó

Isteniiiiiiiii! Nagyon-nagyon fincsi. Annyit változtattam, hogy dupla adag diótölteléket raktam bele...

Törölt felhasználó

Az íze nagyon ott van! de annyira elfolyt a tészta hogy csak nagyon hosszas fóliázási technika révén tudtam nyújtani és feltekerni....

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.