r
Nosalty Logó

Darázsfészek Nomitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nomika
Darázsfészek Nomitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1238 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4956 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 342 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    62.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    200 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    357 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    151 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1238 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.8 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3115.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1430 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    588.3 g
  • Cukor
    184 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1229 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 4956 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 342 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a kiskanál cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztből a tojássárgákkal, kevés sóval és az élesztővel finom tésztát gyúrunk, meleg helyen letakarva fél órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk (téglalap alakúra).
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, beletesszük a diót, majd a tésztára kenjük, és felcsavarjuk.
  3. A rúdból 3 cm vastag szeleteket vágunk, és kivajazott tepsibe egymástól ujjnyi távolságra tesszük. Kb. még fél órát kelni hagyjuk, majd a sütőbe tesszük.
  4. Szép barnapirosra sütjük, rálocsoljuk a vaníliás-cukros tejet, majd néhány percre visszatoljuk a sütőbe, míg a tejet felissza.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x27
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 183
  • 7 napos nézettség: 1642
  • Össznézettség: 248439
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Darázsfészek Nomitól
Nomika 6 recept

Kerestem egy finom darázsfészek receptet, olyat amilyet a Nagymamám sütött, és rátaláltam erre.

Hozzászólások (12)

Törölt felhasználó

ez nagyon finom mi is csinaltunk :-D

Nomika

Igen, az én családomnak is nagyon ízlett, nagyon hamar elpusztították. Anyukám megjegyezte, hogy ez finomabb, mint a Nagymamámé :)

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett, köszönöm szépen a receptet!!!

Nomika

Nagyon szivesen! Kellemes Karácsonyt!

Törölt felhasználó

Megsutöttem ,håt nagyon fincsi lett....a baratommal egyfojtåban råjårtunk:D kelttesztånak ez lesz az alapom tutira :) köszike !

Nomika

Szivesen, örülök, hogy ízlett!

Törölt felhasználó

Érdekes ez a recept .Én ugyanígy készítem már 30 éve.Hogy anno kit?l tanultam már nem emlékszem,de nagyon finom,és a férjem kedvenc sütije.

Törölt felhasználó

Éppen folyamatban van az elkészítése és felmerült egy kérdés: Mi lesz a fehérjékkel?

Nomika

Ehhez a sütihez nem kell tojásfehérje, abból pl én egy habot szoktam csinálni gyümölccsel, vagy egy kis porcukorral habcsókot sütök bel?le.

Törölt felhasználó

Köszi. Közben elkészült a süti. Finom lett, csak sok töltelék kifolyt a tepsi aljára. A készítés közben értekeztem anyukámmal, aki úgy ismeri a receptet, hogy a vaj a tésztájába kell és tojásfehérje hab dióval és cukorral a tésztára. Talán szerencsésebb úgy, azt gondolom akkor nem folyna ki a töltelék. Vagy én voltam béna és nektek nem folyik ki? :))

Nomika

Próbáld ki legközelebb ahogy anyukád mondta, nekem nem szokott kifolyni a töltelék...

Törölt felhasználó

Gondolom el?bb-utóbb csak megjön a rutin... ;)

Törölt felhasználó

Én úgy érzem az a habtekercs receptje. Elég sokat készítek darázsfészket ( sajnos szerintem soha nem lesz olyan , mint anyukámé volt - bár a lányaim nem így gondolják :) ) A vajas krémmel kell megkenni a tésztát , felsodorjuk, daraboljuk, stb. Kell?en kizsírozott tepsiben sütöm, amikor szinesedik a teteje meglocsolom a felforralt cukros tejjel, jó b?ven. Van, hogy kicsit b?vebben sikerül , és egy s?r? karamelles szósz marad a tepsiben a zugokban. Na azért harc van :) A habos diós kenés a habtekercs receptje, és az is nagggyon finom. F?leg ünnepi sütéskor, mikor kimarad egy csomó fehérje. :) Jó étvágyat és kellemes sütést mindenkinek.

ágnes112

köszi a receptet ! Megsütöttem és isteni lett. Hétvégén készithetem a következ? adagot,mart az uncsik megrendelték

Nomika

Nagyon szívesen, örülök, hogy jól sikerült.

Hissy71

Nem értem, mindenkinek sikerült, de én épp most gyúrom be a tésztát és nagyon száraz. Már nagyon kemény a tészta, de még mindig van az edény alján liszt. Pedig kimértem mindent pontosan. Mi lehet a baj? Vagy ilyennek kell lennie a tésztának?

Nomika

Nem kell kemény legyen a tészta, nem tudom, hogy mi lehet az ok. Egy kis tejjel próbáld meg fellazítani, hátha helyre jön. Talán a liszt miatt történhetett, nem mindegyik liszt fajta egyforma.

Boszi63

Kimértem én is mindent pontosan...és nekem is kemény lett a tészta,öntöttem hozzá még kb 1,5 dl tejet,és így jó lett....most kel szépen :)

Nomika

Finom lesz :)

Törölt felhasználó

Sziasztok!Jó a süti,mamám sokat sütött nekem gyerekkoromban de sajna az ? receptjét soha nem fogom megkapni mert kedves családtagok....na mindegy....szóval a recept szupi de valóban kell hozzá több tej.Én 15 percet sütöttem,amig ép hogy színe lett,aztán rázuttsintottama tejet és még 3 perc a sütöben,aztán ott hagytam meghülni.TÖKÉLETES LETT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Légkeveréses sütöben sütöttem.

Nomika

Örülök, hogy tetszik. Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Az lenne a kérdésem, hogy ebb?l kb. hány darab tekercs lesz?

Nomika

ha jól emlékszem, 12 , már rég nem sütöttem

divica

15 db szép nagy csiga. De ha jobban kinyújtjuk a tésztát, több kisebb lesz bel?le.

divica

Nagyon jól sikerült, kicsit több tejjel. 10 dk fehérliszt helyett teljes ki?rlés? tönkölybúza lisztet tettem. A tojásfehérjék túrósrétesbe kerültek. :)

libaláb

Nagyon rossz volt a tésztával dolgozni, iszonyat kemény, kezelhetetlen volt a megadott mennyiség? tejjel. Végül mikor már a dagasztógép karja sem bírt vele, akkor hozzáadtam még egy decit, de akkor meg jó kis ragacsos kulimász lett az egész, gyurmázhattam vagy 10 perccel tovább, mire normális állaga lett, ami teljesen felesleges plusz munka volt. Utólag olvastam csak el, hogy mindenki más erre panaszkodott.. nem lehetne a hibás receptet átjavítani? Az életkedvem elment, mire begyúrtam, pedig rendszerint meg sem kottyan egy kis kelttésztát összedobni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek