r
Nosalty Logó

Diós csemege

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Klári
Diós csemege
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 517 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3108 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 453 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 517 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    192.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    134 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2171.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    333 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1149 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3108 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 453 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A diót ledaráljuk.
  2. A darált dióhoz hozzáadjuk a 14 dkg porcukrot, az egész tojást és 1 tojássárgáját, valamint a vaníliás cukrot, és ezeket jól összedolgozzuk, ha kész, betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a mázat.
  3. Az 1 tojásfehérjét felverjük kemény habbá, amihez folyamatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg kemény habot kapunk.
  4. A hűtőből elővesszük az összedolgozott diót, és vastagon lisztezett deszkán 3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd a mázat rásimítjuk.
  5. Nedves éles késsel felszeleteljük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük kb. 1,5 cm távolságra egymástól, mert sütés közben egy kicsit megnőnek.
  6. Előmelegített sütőben 10 percig 150°-on sütjük, és további 15 percig 125°-on szárítjuk.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x28x3
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 628
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 66
  • Össznézettség: 64476
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy meglepetés sütin gondolkoztam, miközben nézegettem édesanyám receptjeit, és nosztalgiázás közben akadtam erre a finomságra, amit emlékeim szerint édesanyám többször is elkészített, és nagyon szerettük.  

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.