Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dióparfé eperpürével

Dióparfé eperpürével
Dióparfé eperpürével
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy tökéletes desszert.

hozzávalók / 6 adag

A parféhoz

Az eperpüréhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban felolvasztunk 80 g cukrot. Hozzáadjuk a durvára vágott diót. Mikor megkaramellizálódott, egy olajjal kikent tepsibe öntjük, és hűlni hagyjuk. Ezután ismét durvára vágjuk.
  2. Egy lábasban a tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd 15 percig állni hagyjuk. A vaníliarudat kivesszük a lábosból, kikaparjuk a belsejét, és a tejhez adjuk.
  3. A tojássárgákat a mézzel és a maradék cukorral krémesre keverjük, hozzáöntjük a tejet. A keveréket egy lábasba öntjük, és lassú tűzön, állandó kavarás mellett felforrósítjuk (a krémnek nem szabad főnie), míg vastagon bevonja a fakanál hátát. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
  4. A krémet átöntjük egy keverőtálba, és kézi mixerrel kb. 15 percig keverjük, majd a hűtőbe tesszük kihűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a diós krokanttal együtt a krémhez keverjük. Egy hosszúkás formába (pl. egy 1,2 l-es szilikonformába) öntjük, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
  6. A püréhez a hozzávalókat egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
  7. A parfét kiveszük a fagyasztóból, kiborítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az eperpürével tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel, csokoládéforgáccsal.

  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 816
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: francia
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: parfé
hasonló kategóriák: karamellfagyi, fagyitorta, fagyikehely, házi fagyi, sorbet, gyümölcsfagyi, vaníliafagyi

egyéb elnevezések

parfait aux noix, diófagyi, diófagylalt, diós parfétorta, fagyos diótorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

fonicia
fonicia Mon, 2013-07-15 11:18

Kedves Glaser!Megcsináltam a fagyit,és mondhatom isteni finom! Mindenkinek ajánlom bátran!!!
köszönöm a receptet,mentettem!!

532
cukor 160 g
dió 120 g
tojássárgája 4 db
vanília 0.5 db
méz 50 g
tej 200 ml
habtejszín 300 ml
eper 250 g
cukor 60 g
narancslé 60 ml
cointreau 20 ml