r
Nosalty Logó

Dióparfé eperpürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Dióparfé eperpürével
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A parféhoz

Az eperpüréhez

Összesen 532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A parféhoz

Az eperpüréhez

Összesen 3183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A parféhoz

Az eperpüréhez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 532 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    197 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2264.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    980 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    160 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1119 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3183 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A parféhoz

Az eperpüréhez

Elkészítés

A parféhoz

  1. Egy lábasban felolvasztunk 80 g cukrot. Hozzáadjuk a durvára vágott diót. Mikor megkaramellizálódott, egy olajjal kikent tepsibe öntjük, és hűlni hagyjuk. Ezután ismét durvára vágjuk.
  2. Egy lábasban a tejet a vaníliarúddal felforraljuk, majd 15 percig állni hagyjuk. A vaníliarudat kivesszük a lábosból, kikaparjuk a belsejét, és a tejhez adjuk.
  3. A tojássárgákat a mézzel és a maradék cukorral krémesre keverjük, hozzáöntjük a tejet. A keveréket egy lábasba öntjük, és lassú tűzön, állandó kavarás mellett felforrósítjuk (a krémnek nem szabad főnie), míg vastagon bevonja a fakanál hátát. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, de ne növeljük a hőmérsékletet, mert a mártás összeugorhat.
  4. A krémet átöntjük egy keverőtálba, és kézi mixerrel kb. 15 percig keverjük, majd a hűtőbe tesszük kihűlni.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a diós krokanttal együtt a krémhez keverjük. Egy hosszúkás formába (pl. egy 1,2 l-es szilikonformába) öntjük, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.
  6. A püréhez a hozzávalókat egy edénybe tesszük, és botmixerrel pürésítjük.
  7. A parfét kiveszük a fagyasztóból, kiborítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Az eperpürével tálaljuk. Díszíthetjük mentalevéllel, csokoládéforgáccsal.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7026
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tökéletes desszert.

Hozzávalók

A parféhoz

Az eperpüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!