Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dió mousse

Dió mousse
Dió mousse
35 perc / előkészület: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom desszertet elkészíthetjük egy nappal korábban, tálalás előtt megszórjuk a karamellizált-dióval. Az erdeti receptben pekándióval készült ez a finom mousse, de nekem sajnos csak egyszerű dióm volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót durvára vágjuk, majd egy serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) megpirítjuk. Megszórjuk a cukorral, és hagyjuk karamellizálódni. A diós-karamellt sütőpapírra borítjuk, elsimítjuk, és hagyjuk hűlni.

  2. A tortabevonót durvára vágjuk, gőzfürdőben felolvasztjuk, langyosra hűtjük.

  3. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

  4. A túrót a vaníliás cukorral és a fahéjjal simára kavarjuk.

  5. A zselatint kinyomkodjuk, majd felolvasztjuk, hozzákeverünk 3 ek-nyit a túróból, majd a zselatint a maradék túróhoz keverjük.

  6. A tejszínt kemény habbá verjük. 3 ek tejszínt a langyos tortabevonóhoz keverünk, majd hozzákeverjük a túrókrémet, és a legvégén a maradék kemény habbá vert tejszínt.

  7. A karamelles-diót durvára tördeljük, 1/3-at félretesszük, a többit a moussehoz keverjük.

  8. A mousset desszertes poharakba osztjuk, legalább 6 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk a maradék karamelles-dióval.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 18 954
elküldve: 9
receptkönyvben: 402
elkészítve: 6/17
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

diós krém, diós pohárkrém, diókrém

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

745
dió 150 g
cukor 3 ek
tortabevonó 250 g
lapzselatin 3 db
tehéntúró 400 g
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 tk
habtejszín 450 g