Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málna mousse

Málna mousse
Málna mousse
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Málna, eper minden mennyiségben. :-)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A málnát a szörppel és 2 ek vízzel összeturmixoljuk, majd szitán átpréseljük, így az apró magok nem kerülnek a habba.
  2. A pépből 1 dl-t a tojássárgájával, a porcukorral és a pudingporral simára keverjük.
  3. A maradék pépet felforraljuk, és feloldjuk benne a zselatint. Hozzáöntjük a pudingos masszához, majd az egészet vízgőz fölött besűrítjük. Szobahőmérsékletűre hűtjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt málnakrémbe forgatjuk. Tálalásig hűtőbe tesszük. (Én tettem a tetejére néhány étcsoki pöttyöt.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 880
elküldve: 2
receptkönyvben: 233
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

málnás édesség, málnakrém tejszínhabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

459
málna 25 dkg
szörp 20 ml
víz 2 ek
zselatin 2 teáskanál
tojássárgája 1 db
porcukor 1 ek
tejszínízű pudingpor 1 ek
habtejszín 2 dl