Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diabetikus túrós piskótaszelet gyümölccsel

Diabetikus túrós piskótaszelet gyümölccsel
Diabetikus túrós piskótaszelet gyümölccsel
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szénhidrát tartalom piskótatészta: 5 db tojás 0.00, 120 g búzafinomliszt  91.56, 50 g fruktóz 49.50, 1 cs sütőpor (15,5 g) 3.10

Összesen: 144.16

Szénhidrát tartalom túrókrém: 500 g túró 17.50, 10 g zselatin 0.00, 100 g tejföl 3.80, 100 g tej 5.30, 100 g tejszín 5.80, 20 g fruktóz 19.08, 100 g barack 9.00, 100 g eper 7.20

Összesen: 67.68

Össz szénhidrát (g): 212.00

Sütemény össz súly (g): 1402.00

100 g süti szénhidrát (g): 15.12

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:

  1. A szobahőmérsékletű tojásokat szétválasztjuk. Két külön keverőtálba tesszük.
  2. Kimérjük a fruktózt.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeveréses).
  4. Kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, és összeszitáljuk.
  5. A fehérjét elektromos habverővel elkezdjük felverni, amikor már majdnem kész, egyenként beletesszük a tojássárgákat, és szüntelenül keverjük.
  6. Ha a tojássárgákat elkevertük, apránként a sütőporos lisztet és a gyümölcscukrot is hozzákeverjük, folyamatosan működtetve az elektromos habverőt.
  7. Sütőpapírral kibélelünk egy 30x20x6 cm-es formát (más méretű is lehet), beleöntjük a masszát, és megsütjük (25-30 perc). Tűpróbával ellenőrizzük: ha a beleszúrt fogpiszkálóra nem ragad a tészta, kész. A sütő ajtaját az első 15 percben ne nyissuk ki.

Túrókrém elkészítése:

  1. A zselatint áztassuk be 1 dl hideg vízbe.
  2. A túrót keverjük össze elektromos keverővel a tejjel, tejföllel és a tejszínnel.
  3. Adjuk hozzá a gyümölcscukrot.
  4. A zselatint mikróban óvatosan olvasszuk fel, ne forraljuk.
  5. A zselatinhoz adjunk egy kanál túrókrémet, majd még egyet, majd a zselatinos keveréket adjuk a túrókrémhez, és alaposan keverjük össze.
  6. A masszát kenjük a kisült piskóta tetejére, majd rakjuk ki a szeletelt gyümölcsökkel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 054
elküldve: 2
receptkönyvben: 38
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cukormentes túrós süti, süti cukorbetegeknek, túrós gyümölcsös sütemény

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

358
tojás 5 db
finomliszt 120 g
sütőpor 1 csomag
gyümölcscukor 50 g
sovány túró 50 dkg
zselatin 10 g
tejföl 1 dl
sovány tej 1 dl
habtejszín 1 dl
gyümölcscukor 20 g
őszibarack 100 g
eper 100 g