r
Nosalty Logó

Holland almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Holland almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1177 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 9398 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 193 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    319 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 1177 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    342.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2501.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    389 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1278 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1547.7 g
  • Cukor
    817 mg
  • Élelmi rost
    87 mg

VÍZ

  • Összesen
    2552 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3512 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    500 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3169 micro
  • β-crypt
    306 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1378 micro
Összesen 9398 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    51.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a finomlisztet és a kristálycukrot. Tegyük bele a felvert egész tojást. Tegyünk hozzá egy csipet sót, majd adjuk hozzá a darabolt, nem hideg lágy margarint. Jó alaposan gyúrjuk össze, majd a kész tésztagolyót tegyük a hűtőbe, amíg a tölteléket összeállítjuk.
  2. A töltelékhez mossuk, majd hámozzuk meg az almát. Almákat nyolcadoljuk, majd szép vékonyra szeleteljük.
  3. A felszeletelt almatömeghez adjuk hozzá a mazsolát, kristálycukrot, bourbon vaníliás cukrot, fahéjat és a pudingport. Jó alaposan keverjük össze, majd tegyük félre.
  4. A hűtőből kivett tésztából vágjunk kb. 1/3-nyi darabot, és tegyük félre. A nagyobb felét (2/3 rész) nyújtsuk ki a tepsi formájára, és a méretre nyújtott tésztát helyezzük bele a kivajazott tepsibe.
  5. Öntsük rá a tölteléket!
  6. A maradék tésztát nyújtsuk ki, és vékony csíkokat vágva átlósan rácsozzuk be vele a töltelék tetejét. Ha készen vagyunk, 1 egész felvert tojással kenjük meg a tészta tetejét.
  7. Előmelegített sütőbe helyezzük, és 180 fokon aranybarnára sütjük. (A sütőt ne nyitogassuk. A tölteléknél nem baj, ha picit több a cukor vagy a puding, mert annál finomabb.:) )
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 13468
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Egy kedves holland barátnőmet leptem meg vele, és azóta is nagy sikere van a baráti körben. A recepten kicsit módosítottam, szerintem így finomabb. :)

Hozzászólások (3)

vnémarika

Szia! Jól értelmezem? A pudingot nem kel megf?zni, hanem csak rátenni az almára és így kell megsütni? Köszi el?re is a választ. Hétvégén megsütöm! Vné

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Igen,jól értelmezed :) Én 4 csomagot szoktam használni,de ha több az sem baj,mert csak finomabb lesz t?le :)

Reta

Szeretném megkérdezni ha nem lenne jobb ha megreszeljük az almát hogy kissé levet engedjen hogy a pudingpor felszivja, igy szerintem a töltelék egy száraz massza?? Mivel az alma darabok a pudingporral, cukorral, fahéjjal, mazsolával és 1 db tojással csak egy kissé nedves állagot adnak, ennek igy kell lennie??

Törölt felhasználó

Kedves Reta! Az almát nem szükséges reszelni. Hidd el nem lesz száraz a töltelék,mert míg a tésztát nyújtod addig az alma kell? mennyiség? levet fog ereszteni. A sütés közben pedig a pudingpor gyönyör?en felszívja majd a nedvességet,és kell?en zamatos/szaftos lesz a töltelék. :)

M.Era

Kedves Adamsy ! Megsütöttem, isteni lett igaz én raktam bele 1 süt?port mert féltem, hogy nehéz lesz a tésztája, de nagyon jó lett szerintem még nagyon sokszor megsütöm:) Köszönöm a receptet. Era

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek