r
Nosalty Logó

Cserkós-csokis mandulasüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Cserkós-csokis mandulasüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 961 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3839 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    968.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    149.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 961 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    273.1 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3875.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    768 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    422 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.4 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    596.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1354 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    871 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1320 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1644 micro
Összesen 3839 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    289.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseresznyét vagy meggyet kimagozzuk, a csokit apróra tördeljük vagy vagdossuk, a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A vajat krémesre keverjük a cukrokkal, majd alaposan, egyesével belekeverjük a tojássárgákat is.
  3. A masszához adjuk a mandulát, majd a csokidarabokat.
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a csipet sóval, s ezt is a tésztához forgatjuk.
  5. Kivajazott-lisztezett formába töltjük a keveréket, a gyümölcsöt pedig a tetejére szórjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, és még 10 percig állni hagyjuk benne a sütikét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4448
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Tej, kávé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cserkós-csokis mandulasüti
Durcsó 161 recept

A müncheni Backbuch-ból már rég kiszemeltem ezt a guszta receptet, és mi sem tűnt jobb alkalomnak kipróbálni, mint Jann 6. születésnapja. Előző este meg is sütöttem a tortát, ott díszelgett rajta a hat gyertya, de sajnos mikor enni kezdtük, kiderült: mégiscsak találhattam volna jobb alkalmat... A felnőttek ugyan a háromnegyedét benyomták egy szusszra, Jann egy falat után úgy döntött, nem szereti a sült cseresznyét. Sajnálom, azt hittem, ha a nyersért így odavan, ez is be fog neki jönni, de hát tévedni emberi dolog. Legalább van indok sütni egy másik fincsó csokitortát, ezúttal gyümölcs nélkül... És egyébként is, annyi baj legyen - így legalább több maradt nekünk :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Hosszasan gondolkodnom kellett mi lehet a cserkó

Durcsó

:) pedig a piacokon mindig ilyen néven fut - nem mintha én amúgy használnám ezt a szót, de tetszik :)

Törölt felhasználó

A szó sem és a használata sem tetszik

Éva-Anyóca

a CSERESZNYE AZ CSERESZNYE-ÉS KÉSZ.LEHET OTTHON HÁZILAG, NEVEZGETNI ÍGY VAGY ÚGY, DE AMIKOR ILYEN HELYRE ÍR VALAKI RECEPTET, ÚGY ÍRJA MÁR, HOGY AZ ÁLTALÁNOS NYELVEN SZÓLJON.KÖSZI!Amúgy persze van tájszólás is, de az már megint más!Éva-Anyóca

Durcsó

Te jó ég, azért ekkora tragédia szerintem nem történt. Fel nem merült bennem, hogy ezt a szó nem "általános", de ha ekkora a közfelháborodás, hát átírom, nekem mindegy. Ahogy írtam, ez a "piaci" nyelvezet, és persze lehet mondani, hogy ez egy elit oldal, de szerintem ez egyrészt szerencsére nem igaz (nem csak olyanok írhatnak ide, akiket az Operából szalasztottak, én speciel Budapest belvárosában feln?tt gyerek vagyok, de örömmel látom, hogy itt vegyes az összetétel), másrészt pedig nem attól lesz az, hogy cserkó avagy cseresznye, nem ebben nyilvánul meg, mennyire igényes a beküldött recept és a beküld?. Elég furcsának találom, hogy komolyan ez a téma az adott receptnél, hogy a vicces, pesties nevén illettem a gyümölcsöt - lehet panaszkodni, ha rossz a recept, de a nevén lovagolni... Na mindegy. Akkor cseresznyés-csokis mandulasüti. Most már talán méltó lesz arra is, hogy megtisztel?en elolvassák.

Törölt felhasználó

Abszolút elfogadott a cserkó becenév is,van aki ismeri,van aki nem. Az oldal szerkeszt?i átnézték a receptet,?k sem találtak benne kivetnivalót,mindenki úgy nevezi el az általa készitett ételt ahogy neki tetszik.Szerintem. Egyébként köszönet a receptért:)...és nekem tetszett az els? elnevezés!:) üdv:Zuzu

Durcsó

Nagyon köszi! :) Vissza is írom. Igazából amint átírtam, rájöttem, hogy nem kellett volna. És ha már ketten vagyunk, akkor meggy?ztél :)

Törölt felhasználó

:))

Törölt felhasználó

Nem kellett volna ezt átírni.Nem szentségtörés ez.Miért ez a legnagyobb probléma? Maga a süti a lényeg,az pedig biztosan fincsi.

Éva-Anyóca

durcs! Nem megsérteni akartalak,se téged, se senkit!! Csak vannak olyan szavak, amikkel istenien tudtok dobálózni, mint az opcionális, meg ilyenek, és aki annyira nem spéci mint ti,ebben az esetben én,az lehet, hogy hülye vagyok, de nem értem!!!Azt hittem, hogy nem kell értelmez?szótár egy f?zési recepthez.Ennyi.Lehet, hogy a h?ség is teszi, hogy nem tudok most finoman fogalmazni.Elnézést!Éva

Durcsó

Semmi probléma. Én kérek elnézést, nem gondolom, hogy spéci lennék én vagy bárki - de ennek ellenére a továbbiakban sem tudom használaton kívül helyezni a szókincsemet. Viszont bármikor szívesen lefordítom, ha valami nem érhet?! Az opcionális szó egyébként hol jött el??

P.

Egyszer már én is megírtam Évának, mi az opcionális...Gondja van ezzel a szóval, mert sokszor fordul el? recepteknél, talán ezért említette együtt a cseresznyével. Például az is opcionális, hogy mennyire akadunk ki egy ilyen név miatt. Egyébként meg, ha a szerkeszt?k kiengedték így a receptet, akkor nincs mir?l beszélni. Esetleg írhatnánk a sütir?l, nem? Én nem értem miért nem ízlett Jannak...Az eddigi kedvenceit elnézve, simán mertem volna szavazni, hogy bejött neki. Volt indok? :-p

Durcsó

Igazából a csokin kívül nem nagyon van logika benne, hogy mit válogat a kedvencei közé. A keresztanyám remekét például falta. Az epres sajttorta viszont nem ízlett neki. Az eper miatt. Itt is ez a gond: valószín?leg jobb szülinapi tortára számított, olyanra, amiben nem veszi el holmi cseresznye a helyet a csoki el?l. És így már a cseresznyét?l megszabadítva sem kellett neki :) Á, de azóta már rég elfogyott amúgy is.

Törölt felhasználó

Kedves Éva! Én pártolom a cserkó elnevezést, mivel a címben szerepel, s ezzel egyedivé teszi, ráadásul elfogadott beceneve a cseresznyének, rímet képez a csokis szóval, ezért nem bántja a fület. A hozzávalóknál már cseresznye szerepel, és ez így helyes. A choco-coco süti is azért így van elnevezve, mert viccessé teszi. Az opcionális szóról csak annyit, hogy egy receptemnél anno csak annyit írtam a hozzávalóknál, hogy só-bors, erre odaírta a szerk. hogy opcionális. ezentúl én is így írtam, azt jelenti, hogy ízlés-tetszés szerinti. Nem érdemes ilyen dolgokon mérgel?dni, nem árt a nyitottság, és nem szégyen tanulni! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

A cserkót értem, de mi lenne az a "csokis"? Csak nem a csokoládéra gondoltatok?

Törölt felhasználó

:-DDDDD

Törölt felhasználó

hát ez volt az els? alkalom, hogy a nosalty böngészése közben röhög?görcsöt kaptam:DDD Köszi:)

Éva-Anyóca

Tudom, hogy mi az az opcionális,mert megírtad.Elnézést kértem,de nem fogom állandóan azt tenni.Részemr?l befejeztem,nincs értelme rágódni rajta többet.Szerintem a meleg ártott meg, és azért vagyunk érzékenyebbek.Lépjünk túl rajta, ez nem vérre men? dolog.Éva-Anyóca

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek