r
Nosalty Logó

Daratorta csokikrémmel alaprecept

musicus2
Daratorta csokikrémmel alaprecept
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

361
Kalória
8.6g
Fehérje
44.8g
Szénhidrát
15.2g
Zsír
25.1g
Víz
60g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
8.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 184 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 361 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7009.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    2612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    537.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7263 micro
Összesen 4314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kukoricadarát a tej nagyobb részébe beleöntjük.
  2. A többi hozzávalót jól összekeverjük.
  3. Összeöntjük az egészet, összedolgozzuk. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
  4. Kivajazunk, vagy olajjal megkenünk egy kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  5. Kicsit hűljön, a forma oldalát levesszük, a tésztát kiborítjuk arra a tálra, amelyen tálalni fogjuk a tortát.
  6. Ha szeretjük, a tészta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, vagy kirakjuk leszárogatott idénygyümölcs darabokkal.
  7. A tésztára ismét rákapcsoljuk a forma oldalát.
  8. Elkészítjük a krémet. A lábasban odatesszük a tej háromnegyedét.
  9. A keményítőt vagy a pudingport simára keverjük a maradék tej felében.
  10. A maradék tej másik felében elkeverjük a kakaóport és az édesítőt.
  11. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük előbb a kakaós édes tejet, és jól elkeverjük. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
  12. Ismét felforraljuk a tejet, a keményítős/pudingporos tejet ismét megkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez, és folytonos keverés mellett felforraljuk.
  13. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rumot/likőrt, vagy az aromát/aromákat.
  14. A tésztára ráöntjük a krémet, a tortaforma oldala adja meg a torta alakját.
  15. Picit hagyjuk hűlni, óvatosan lekapcsoljuk a tortaforma karikáját, bevonhatjuk a torta oldalát, és díszíthetjük a tetejét.
  16. Egy éjszakára tegyük hideg helyre.
  17. Kivesszük, díszítjük, tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

A múltkor a Zalában tanult szilvás málét almával készítettem el, de túl sokáig volt a sütőben, ráadásul légkeveréses módban, száraz lett. Most egy kicsit szépíteni szerettem volna, ezért tortaformában sütöttem. Mivel nem volt itthon gyümölcs, és a nagyfiú különben is kijelentette, hogy az almát nem szereti - eddig szerette... - hát csokikrémet tettem rá. Finom lett, lefényképeztem. Lehet bármilyen sűrű tejbedarából készíteni, akár tejbegrízből vagy tejberizsből. Tehetünk rá bármilyen pudingot. Mivel a pudingpor alapja a keményítő, én most ezt használtam, mert éppen volt itthon, de kell hozzá vaníliaaroma is, különben nem lesz "pudingíze". Ha módunk van rá, megkenhetjük a tésztát lekvárral, vagy megpakolhatjuk gyümölccsel, az oldalát is bevonhatjuk valamivel, tehetünk rá tejszínhabot, díszíthetjük színes gyümölcsökkel, kompóttal, mandulával, dióval.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek