Nosalty Logó

Daratorta csokikrémmel alaprecept

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
musicus2
Daratorta csokikrémmel alaprecept
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 361 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4314 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 184 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 361 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.4 g

Zsír

  • Összesen
    182.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7009.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    746 mg
  • Foszfor
    1694 mg
  • Nátrium
    2612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    537.8 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    301 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1206 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    315 micro
  • β-karotin
    708 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7263 micro
Összesen 4314 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    298.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 184 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kukoricadarát a tej nagyobb részébe beleöntjük.
  2. A többi hozzávalót jól összekeverjük.
  3. Összeöntjük az egészet, összedolgozzuk. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
  4. Kivajazunk, vagy olajjal megkenünk egy kapcsos tortaformát, beleöntjük a masszát, és 170 fokos sütőben 40 percig sütjük.
  5. Kicsit hűljön, a forma oldalát levesszük, a tésztát kiborítjuk arra a tálra, amelyen tálalni fogjuk a tortát.
  6. Ha szeretjük, a tészta tetejét vékonyan megkenjük lekvárral, vagy kirakjuk leszárogatott idénygyümölcs darabokkal.
  7. A tésztára ismét rákapcsoljuk a forma oldalát.
  8. Elkészítjük a krémet. A lábasban odatesszük a tej háromnegyedét.
  9. A keményítőt vagy a pudingport simára keverjük a maradék tej felében.
  10. A maradék tej másik felében elkeverjük a kakaóport és az édesítőt.
  11. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük előbb a kakaós édes tejet, és jól elkeverjük. Most kóstoljuk meg, és korrigáljunk az ízeken.
  12. Ismét felforraljuk a tejet, a keményítős/pudingporos tejet ismét megkeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez, és folytonos keverés mellett felforraljuk.
  13. Levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a rumot/likőrt, vagy az aromát/aromákat.
  14. A tésztára ráöntjük a krémet, a tortaforma oldala adja meg a torta alakját.
  15. Picit hagyjuk hűlni, óvatosan lekapcsoljuk a tortaforma karikáját, bevonhatjuk a torta oldalát, és díszíthetjük a tetejét.
  16. Egy éjszakára tegyük hideg helyre.
  17. Kivesszük, díszítjük, tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12797
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 03.

Ajánló

Egyszerű, finom, mutatós. Ha kukoricadarát használunk, gluténmentes diétába való, ha cukor helyett fruktózt, cukormentes diétába is mehet.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

musicus2 14 recept

A múltkor a Zalában tanult szilvás málét almával készítettem el, de túl sokáig volt a sütőben, ráadásul légkeveréses módban, száraz lett. Most egy kicsit szépíteni szerettem volna, ezért tortaformában sütöttem. Mivel nem volt itthon gyümölcs, és a nagyfiú különben is kijelentette, hogy az almát nem szereti - eddig szerette... - hát csokikrémet tettem rá. Finom lett, lefényképeztem. Lehet bármilyen sűrű tejbedarából készíteni, akár tejbegrízből vagy tejberizsből. Tehetünk rá bármilyen pudingot. Mivel a pudingpor alapja a keményítő, én most ezt használtam, mert éppen volt itthon, de kell hozzá vaníliaaroma is, különben nem lesz "pudingíze". Ha módunk van rá, megkenhetjük a tésztát lekvárral, vagy megpakolhatjuk gyümölccsel, az oldalát is bevonhatjuk valamivel, tehetünk rá tejszínhabot, díszíthetjük színes gyümölcsökkel, kompóttal, mandulával, dióval.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

köszönöm, mentettem..:) Éva-Anyóca

helena26

Érdekel a recept és a végeredmény, biztosan elkészítem,köszönöm és én is mentettem! Üdvözlettel,helena26

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tésztára (a krém alá)

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek