r
Nosalty Logó

Currys körök virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Currys körök virslivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 2996 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 449 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1302.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 500 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    226.6 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7817.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    4438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1789 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    505 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3620 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 2996 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    543 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 449 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük (legjobb, ha már amúgy is kicsit szárazak). A füstölt virslit vékony karikákra vágjuk.
  2. A liszet egy tálba öntjük. Mellészórjuk a sót és a curryport, hozzákeverjük a sajtreszelékeket. A szobahőmérsékletű vajat belekockázzuk, és az egészet tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett munkafelületen vékony tésztát nyújtunk belőle. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a korongokat.
  4. Mindegyik korong közepébe nyomunk egy-egy virslikarikát
  5. Előmelegített sütőben megsütjük őket. Akkor van kész, ha a keksz teljesen roppanósra, és aranybarnára sült.
  6. Ha elkészültek, egy-egy ketchuppöttyel díszíthetjük őket.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5805
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 20.

Ajánló

Kizárólag hideg sör!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha Németországban a legnépszerűbb ételt akarjuk megkóstoni, két választásunkvan: döner vagy currywurst. A döner ugye alapvetően a török bevándorlók által meghonosított, pitába csomagolt grillhúscafatok tömkelege salátával - nálunk gyros néven fut. Hogy a zsömlébe csomagolt virsli curryszószos ketchuppal nyakonöntve honnan lett itt ilyen népszerű - na, azt nem tudom. Tény viszont, hogy ahol két főnél nagyobb az összlakosság, ott nyílik egy bódé, ahol ezt a gyorskaját lehet kapni. Meg az is tény, hogy alig egy hét, és ki kell költöznöm szépen felszerelt kollégiumi szobámból, és a hozzá tartozó konyhából is. Vannak dolgok, amikhez ragaszkodom, és mindenképpen magammal akarom őket vinni - na, de a félig használt élelmiszerekkel azért mégsem akarok három országon átszerencsétlenkedni. Nincs más választásom, fel kell őket használni. Akadt a hűtőmben egy parmezánkövület, némi ementáli, és vaj, na meg egy üveg virsli - amit, mivel szinte soha nem eszem, a kihagyhatatlanul olcsó ára kellett, hogy a kosaramba űzzön - fel kellett őket hasznáni. A curry és a ketchup csak a német konyha iránt tiszteletemet hivatottak kifejezni. Olyan mélyre ugyanis még nem süllyedtem, hogy a kész szószt megvegyem. A végeredmény pedig? Pillanatok alatt elkészülő, roppanós, isteni nasi - a német kollégák szerint tiszta currywurst-os zsemle, egy  falatra redukálva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek