r
Nosalty Logó

Cukormentes epres-marcipános kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Cukormentes epres-marcipános kocka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Összesen 401 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Összesen 1603 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Összesen 187 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 401 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    729.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    222 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 1603 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 187 Kcal

Hozzávalók

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Elkészítés

A marcipánhoz

  1. A xukorból/xilitből és a vízből szirupot főzünk. Épp csak felforraljuk. Ráöntjük a mandulalisztre (kávédarálón finomra darált mandulára). Hozzáadjuk a mandulaaromát, és kézzel jól összegyúrjuk.
  2. A marcipánt két sütőpapír között kinyújtjuk, és a sütőkeretbe (vagy hasonló méretű sütőpapírral kibélelt tálkába) helyezzük.
  3. Az epret megtisztítjuk, turmixoljuk (át is szűrhetjük). A zselatinnal felfőzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni, és ráöntjük a marcipánrétegre. A zselé dermedéséig hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
  4. A habtejszínt épp csak felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét és a vajat. Jól elkeverjük, hogy felolvadjon a csokoládé, majd ráöntjük az eperzselére. A csokoládé ganache dermedéséig hűtőbe tesszük, kb. 2 órára.
  5. Kivágjuk a sütőkeretből, és forró késsel kockákra vágjuk.
  6. Tipp: csokoládéba is márthatjuk, és díszíthetjük.
  • Tepsi mérete: 14x14
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 310
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 20503
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 02.

Ajánló

Cukorbetegnek, diétázóknak ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a marcipánt, epret, csokoládét. Hát összehoztam őket. :)

Hozzávalók

A marcipánhoz

Az eperzseléhez

A csokoládé ganache-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

31 gyönyörű étel, amit mindenképpen készíts el idén márciusban

Végre itt a március, a (naptári) tavasz első napjai, egyre tovább van világos esténként, a madarak csicseregnek hajnalban, a zöldség- és gyümölcskínálat nőttön nő és színesedik, sőt, idén erre a hónapra esik a nőnap és március 15-e mellett a húsvét is! Erre az időszakra tehát ennek tudatában mutatjuk a legszebb receptjeinket.