Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozart golyó 2.

Mozart golyó 2.
Mozart golyó 2.
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Két éve karácsonyra próbáltam ki, Macikonyhából tanulva. Azóta a kedvencünk egyike:) 
ViMiZo konyhájában megtalálható még
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ünnepekre, ajándékba. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldpisztáciát mozsárban pépesre zúzzuk, a marcipánt megfelezzük, majd az egyik részéhez dolgozzuk.
  2. Nugátból golyókat formázunk, a marcipánokat vékonyra kinyújtjuk - kb. fél cm-esre -, kis korongokat szaggatunk belőle, egy zöld és egy fehér marcipánnal a nugátot körbe öleljük, golyóvá formáljuk.
  3. Étcsokit gőz felett olvasztunk, golyókat fogpiszkálóra szúrva belemártjuk, hungarocelre szúrva hagyjuk kihűlni, megkötni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 227
elküldve: 0
receptkönyvben: 356
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

vimizo

Mióta szakács: 2008.05.05.
22 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Mozart bonbon, Mozart kugel, házi készítésű Mozart golyó, Mozart golyó házilag, marcipános-nugátos bonbon

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witchvortex
witchvortex Sun, 2012-01-22 00:39

Elkészítettem és a Páromnak nagyon ízlett :) . Szerintem nagyon tömény lesz a végén, de aki szereti a marcipánt, az imádni fogja :) . Köszönöm a receptet ! <3

ancika25
ancika25 Thu, 2011-01-13 14:57

Sziasztok ! Ebböl az adagból kb. hány darab golyó jön ki ?

torpi
torpi Mon, 2010-06-28 12:32

Szia! Mond nugatmasszat hol lehet kapni? Azt csinalni nem lehet?Mert ha igen valaki rakja fel a receptjet.Koszi

vimizo
vimizo / vimizo Mon, 2010-06-28 13:57

Nugátmasszát lehet venni is, ha szobahőmérsékleten van használva, akkor kenhető, lehútve hideg kézzel formálható.

Itt egy receptt az elkészítéséhez, bár még nem próbáltam ki:

20 dkg étcsoki
10 dkg mogyoró
10 dkg porcukor

mandulát - de lehet diót is megpirítjuk szárazon, majd porrá daráljuk. porcukorral elkeverjük, majd az olvasztott étcsokiba forgatjuk.

Nekem Németországból hozzák a nugátot, itthon az Ázsiában láttam: http://azsiabt.kernel.hu/component/page,shop.product_details/flypage,sho...

1242
nugátmassza 15 dkg
marcipán 30 dkg
pisztácia 10 dkg
étcsokoládé 40 dkg