adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
482
Kalória
5.7g
Fehérje
56g
Szénhidrát
24.6g
Zsír
1.8g
Víz
3.6g
Koleszterin
4.7g
Élelmi rost
48.1g
Cukor
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
50g marcipán231 kcal
-
2g rum5 kcal
-
45g tortabevonó246 kcal
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
200g marcipán924 kcal
-
8g rum18 kcal
-
180g tortabevonó983 kcal
Összesen
1925
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
-
51.5g marcipán238 kcal
-
2.1g rum5 kcal
-
46.4g tortabevonó253 kcal
Összesen
496
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 24.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 206.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 56 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 1.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
482
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 98.3 g
-
Telített zsírsav 35 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 826 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 263 mg
-
Foszfor 371 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrát
-
Összesen 224.1 g
-
Cukor 192 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 7.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
1925
kcal
- 7% Fehérje
- 63% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 2% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 25.3 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 212.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 57.8 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 5 mg
Víz
-
Összesen 1.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Összesen
496
kcal
Elkészítés
- A marcipánmasszát egy méretes tálkába tesszük. Hozzáöntjük a rumot. Először villával, majd kézzel összegyúrjuk.
- A gyúródeszkát enyhén meghintjük porcukorral és a masszát kb. fél cm vastagságúra nyújtjuk. Kis méretű lyuk-szaggatóval (2,5 cm vagy 3 cm átmérőjű) kis köröket szaggatunk.
- A lehulló darabokat újragyúrjuk, nyújtjuk és szaggatjuk addig, amíg a massza tart.
- A tortabevonót két teáskanál olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. Ezzel bevonjuk a kis pralinékat. A tetejüket tetszőleges módon díszíthetjük mandulapehellyel, vagy bármilyen dekorcukorral.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
A szaggatáshoz használhatunk colás kupakot is!