r
Nosalty Logó

Aranygaluska 8. - Töltött

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska 8. - Töltött
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Összesen 3558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Összesen 360 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 593 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3558 kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 360 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást egy mérőedénybe ütjük és annyi tejet teszünk hozzá, hogy 2 dl legyen.
  2. Az élesztőt elkeverjük benne és a tészta összes hozzávalójával együtt a kenyérsütőbe tesszük.
  3. A dagasztó programon elkészítjük (vagy kézzel tésztává gyúrjuk).
  4. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  5. Amikor elkészült a tészta, margarint olvasztunk és a sütőedény mellé készítjük.
  6. A tésztából diónyi darabokat szakítunk, széthúzkodjuk, lekvárral megtöltjük, gombóccá formáljuk és megforgatjuk az olvasztott margarinban.
  7. Lazán egymás mellé rakjuk egy sütőedénybe, és bőven megszórjuk a rétegeket a cukros dióval.
  8. Duplájára kelesztjük.
  9. 200 °C-os sütőben megsütjük. A teteje hamar pirul, így közben nem árt letakarni alufóliával, hogy a közepe is átsüljön.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 18809
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

Vaníliaszósszal vagy borsosdóval tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az Aranygaluska a hagyományos módon is nagyon finom, de egy kis plusszal még finomabbá tehető. Én baracklekvárral készítettem. Az elkészítés folyamatáról fázisfotókat itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?