r
Nosalty Logó

Aranygaluska 8. - Töltött

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Aranygaluska 8. - Töltött
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Összesen 593 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Összesen 3558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Összesen 360 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 593 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    124.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1820.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    909 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    558 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    538 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    378 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    315 micro
Összesen 3558 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 360 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást egy mérőedénybe ütjük és annyi tejet teszünk hozzá, hogy 2 dl legyen.
  2. Az élesztőt elkeverjük benne és a tészta összes hozzávalójával együtt a kenyérsütőbe tesszük.
  3. A dagasztó programon elkészítjük (vagy kézzel tésztává gyúrjuk).
  4. Közben a diót összekeverjük a cukorral.
  5. Amikor elkészült a tészta, margarint olvasztunk és a sütőedény mellé készítjük.
  6. A tésztából diónyi darabokat szakítunk, széthúzkodjuk, lekvárral megtöltjük, gombóccá formáljuk és megforgatjuk az olvasztott margarinban.
  7. Lazán egymás mellé rakjuk egy sütőedénybe, és bőven megszórjuk a rétegeket a cukros dióval.
  8. Duplájára kelesztjük.
  9. 200 °C-os sütőben megsütjük. A teteje hamar pirul, így közben nem árt letakarni alufóliával, hogy a közepe is átsüljön.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18171
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 31.

Ajánló

Vaníliaszósszal vagy borsosdóval tálaljuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az Aranygaluska a hagyományos módon is nagyon finom, de egy kis plusszal még finomabbá tehető. Én baracklekvárral készítettem. Az elkészítés folyamatáról fázisfotókat itt találtok.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Na, ez Király!Elmentve. Köszi.:-))))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Hát ez szuperul hangzik,meg néz ki!Egyszer?en muszáj megcsinálnom,pedig most akartam fogyózni egy kicsit!Hát tolódik.....................köszi a receptet! Üdv Csató

Törölt felhasználó

megcsináltam, nagyon, nagyon finom lett..... lányom, aki nem szereti ilyeneket, azt mondta hogy fantasztikus és a barátn?m elkerte a receptet.....nagyon szepen köszonöm a finom receptet :) Monika

Törölt felhasználó

Kedves Mónika! Nagyon rülök, hogy tetszik a recept.:)

marcipann

Én így tanultam a nagymamámtól. Nálunk mindig így készült, ezért nem is értettem anno az üzemi konyhán miért akarják valami sodó szer? trutymóval leönteni. Nálunk nem volt rá szükség, mert a baracklekvár miatt szaftos volt. Ma is így sütöm, a sodót pedig ki nem állhatjuk hozzá.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek