Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös kevert szőlővel

Tejfölös kevert szőlővel
Tejfölös kevert szőlővel
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legharmonikusabb ízvilágot adja a szőlő. Annak idején féltem tőle, de most ha tehetem, az őszi konyhám ízei közül nem hiányozhat!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

  • 40 dkg szőlő (kék)
  • 4 dkg cukor (szőlő édességétől függően)
  • fahéj ízlés szerint
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tejfölt, végül a sós, sütőporos lisztet.
  2. Egy kb. 30×20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, tetejére szórjuk a megmosott, alaposan lecsurgatott szőlőszemeket, és megszórjuk a fahéjas cukorral. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. /TŰPRÓBA/
  3. A tepsiben hagyjuk hűlni. Már langyosan szeletelhető tetszés szerinti szeletekre vagy kockákra. Ha édesen szeretjük, tetejét porcukorral hintve szervírozzuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 295
elküldve: 6
receptkönyvben: 64
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szőlős szelet, kevert süti szőlővel, fahéjas szőlős süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evibus
evibus Thu, 2017-09-28 21:34

Kedves Katica!
Nagyon fincsi süti, holnap csinálom másodjára! Szeretem a régi nagyis recepteket, mert egyszerű, de jó ízű.

Lgabimezei12
Lgabimezei12 Mon, 2015-10-26 18:58

Elkészítettem, immár másodjára.
Ez a jó ebben a receptben, hogy nem kell utánagondolni hogy vajon mi maradt ki ha nem megfelelő állagú a tészta, mert ez így jó ahogyan le va írva. Szőlővel és maradék szilvával készült és nagyon jó az állaga, pontosan 35 perc a sülési idő - nagyon köszönöm a receptet :-)))

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Mon, 2015-10-26 20:43

Kedves Gabi!
Igazán örülök,hogy tetszik és jó a receptem.Én is gyakran készítem, mert akár milyen régi receptem, még mindig favorit nálunk.
Használjátok Ti is olyan szeretettel, mint ahogy én ide feltöltöttem és megosztottam mindenkivel.:-)))

Phhugi
Manka / Phhugi Wed, 2013-09-11 08:14

Én is megcsináltam, mivel volt egy halom maradék fehér szőlőnk, amit már senki nem kívánt magában.
Nagyon finom süti lett! Köszönöm a receptet!
Igaz nekem egy picit sok bele annyi cukor, legközelebb kevesebbel készítem - dehát ez ízlés kérdése :)

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2013-09-13 08:15

Örülök a sikernek.
Valóban,lehet,hogy édesnek tűnik,de ezt így vettem át még anno a Dédikémtől.
További kellemes sütés-főzést,szép hétvégét kívánok.

ENVI
ENVI Mon, 2013-09-09 18:40

Köszönöm a receptet!
Ma elkészítettem és a kisfiam szerint csodálatos az íze :-)

K_Atica01
Katica / K_Atica01 Fri, 2013-09-13 08:11

Igazán örülök,hogy ízlik a süti.Valóban finom és ezt nem csak én mondtam.
További kellemes sütés-főzést,szép hétvégét kívánok....Katica

533
finomliszt 22 dkg
cukor 25 dkg
tejföl 450 g
tojás 2 db
1 csipet
sütőpor 1 csomag
szőlő 40 dkg
cukor 4 dkg
fahéj 0 ízlés szerint