r
Nosalty Logó

Cukkinis-sajtos keksz

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Cukkinis-sajtos keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 663 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    824.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    517 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1425 micro
Összesen 165 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    259 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3299.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    2068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    478 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5700 micro
Összesen 663 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1210 micro
Összesen 141 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a kecskesajtot, hozzáadjuk a felaprított mentaleveleket, a tojást, kukoricadarát, lisztet, összekeverjük.
  3. Vizezett kézzel kis maréknyi darabokat veszünk ki belőle, golyóvá gyúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit lenyomjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt alul-felül sütésen megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 4283
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Cukkinis-sajtos keksz
Évi néni 1830 recept

Maradékmentő akcióm egyik végterméke. Imádtam.

Hozzászólások

saláta

Szia Évinéni! olaj nem kell a tésztába,v a tepsi aljára?Elég a sajt is?Lehet más sajttal is készíteni,csak lágyabb fajta legyen?

Évi néni

Szia Évi! Nem tettem mást bele. Lágy francia kecskesajt , cukkini, és amit leírtam. Szilikonos süt?papírt használok, semmi nem ragad le benne. A sajt is lehet tetsz?leges, legfeljebb, amikor adagolod, nem lesz olyan lágy (az nem baj). Ez csak egy maradékment? ötlet volt. :-)

saláta

hát mert írtad,h süt?papirral bélelt.... köszönöm egyébként,elfogom készíteni,mert cukkini terem b?ven

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.