Nosalty Logó

Sajtos kosárka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1111 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4450 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8193.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 4450 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta (ez egy sós-omlós tészta) hozzávalóit összegyúrjuk: a lisztre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és a felkockázott margarint. Az egészet gyorsan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle. Míg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.
  2. A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Alaposan összeforgatjuk.
  3. A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával (a formát nem kell kivajazni, a tészta zsíros, nem fog beleragadni). Két hüvelykujjunk segítségével körbe-körbe forgatva, a formába nyomkodjuk a tésztát. Alaposan vékonyítsuk el, bőségesen tegyünk az oldalára, az alján 1-2 mm legyen. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.
  4. Előmelegített sütőben, második bordamagasságon megsütjük.
  5. Picit hűlni hagyjuk, és óvatosan kiemeljük a formából a sós desszertet.(25-26 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 41413
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Ajánló

Lehet másféle sajttal is készíteni, illteve a kosárkák tetejét meg lehet szórni különféle magvakkal.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szintén a nagyimtól örökölt receptet osztok meg Veletek. Már nagyon régen nem sütöttem ezt a sós nassolnivalót. Idén szilveszterkor került a kezembe ismét, amikor keresgéltem a régi receptjeim között, hogy mi is legyen a kissé különlegesebb rágcsálnivaló, nem a szokványos pogácsa-sajtos rúd-perec köréből választva.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Kedves Anita! Fincsi kis sajtos csodák! Hmmm:-)) Nyert ügye van, jöhet:-))) Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Éva-Anyóca! Majd számolj be, hogy ízlett a családnak! A fiaimnak nagyon bejött, már tényleg régen sütöttem. Mostanában mindig vagy pogácsa vagy a kelesztés nélküli kiflit készítettem. Milyen jó, hogy néha keresgélésbe kezd az ember lánya:-)! Szép hétvégét kívánok! Anita

k.margaréta

Kedves Anita! Nagyon köszönöm a receptet, már ezt keresem régóta, de nem sok sikerrel. Azonnal mentem is, de kis is nyomtatom, biztos ami biztos! Üdv. Margit

Törölt felhasználó

Nagyon szívesen kedves Margit:-)! Váljék egészségetekre! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Köszi a receptet! Nekem furcsa, hogy a töltelékbe kerül a süt?por. Biztos meg van a miértje és aki tudja jó lenne , ha megosztaná velem is :) köszi.

Timancs

Szia! Gondolom a lazítás miatt kell bele a süt?por, különben túl tömény, s?r? lenne a töltelék. Így egy kicsit lazul, puhább lesz a sajtos kence.

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen a kisegítést, amíg nem voltam itt:-)! Üdv: Anita

Törölt felhasználó

Köszi

Törölt felhasználó

Szívesen:-)! Nincs elírás: valóban a töltelékbe kell a süt?por, persze nem egy nagy mennyiségr?l van szó. Ett?l szépen felemelekedik a töltelék a sülés közben. egy kicsit visszaesik persze a végére, ahogy látszik a fotón is. Üdv: Anita

Rozsné

Ma megyünk pótszilveszteri bálba oda sütöttem pogácsa helyett.ISTENI FINOM.Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

Szívesen:-)! Én mondom, hogy csak egyszer kell kipróbálni, és akkor biztos nem hagyjátok abba:-))))! Jó szórakozást kívánok! Anita

Törölt felhasználó

Kedves Anita! Köszönöm a receptedet,ma este elkészítettem,nagyon finom lett :) Mi nagy sós süti-rajongók vagyunk és ez nagyon tetszett mindenkinek,mert mégis más,mint egy átlagos pogácsa :) Legközelebb elkészítem úgy,hogy a sajt egy része füstölt lesz,kíváncsi vagyok milyen lesz :)

Törölt felhasználó

Kedves Rita! Köszönöm szépen én is a visszajelzésedet! A füstölt sajt nagyon jó ötlet, biztos finom lesz! Üdv: Anita

Filamér

Hány darab kosárka lesz ebb?l a mennyiségb?l? Még nincs hozzá formám, most készülök beszerezni, ehhez kérem a segítséget, mennyit vegyek?

Törölt felhasználó

Szia Filamér! Nekem kb. 25-26 db szokott kijönni ennyi alapanyagból. Forma lehet kevesebb is, mert kisütsz egy adagot, picit h?l, aztán kiemelhet? bel?le. Majd újra fel lehet használni a formát. Nekem is kb. 20 db formám van. Üdv: Anita

Mamokam0129

Muffin formában is készíthet??

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.