r
Nosalty Logó

Sajtos kosárka

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1111 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4450 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2048.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    590 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    486 mg
  • Nátrium
    876 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    799 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    412 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1111 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.6 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    136 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8193.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    2359 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    1942 mg
  • Nátrium
    3506 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3333 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 4450 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    309 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta (ez egy sós-omlós tészta) hozzávalóit összegyúrjuk: a lisztre ráütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, és a felkockázott margarint. Az egészet gyorsan összedolgozzuk, cipót formálunk belőle. Míg a tölteléket elkészítjük, tegyük be a cipót a hűtőbe.
  2. A töltelékhez lereszeljük a sajtot, összekeverjük a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tejfölt és a tojást. Alaposan összeforgatjuk.
  3. A kosárka formákat kibéleljük kb. diónyi nagyságú tésztával (a formát nem kell kivajazni, a tészta zsíros, nem fog beleragadni). Két hüvelykujjunk segítségével körbe-körbe forgatva, a formába nyomkodjuk a tésztát. Alaposan vékonyítsuk el, bőségesen tegyünk az oldalára, az alján 1-2 mm legyen. Majd egy-egy evőkanálnyi sajtos masszával megtöltjük.
  4. Előmelegített sütőben, második bordamagasságon megsütjük.
  5. Picit hűlni hagyjuk, és óvatosan kiemeljük a formából a sós desszertet.(25-26 db lesz belőle.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 347
  • Tegnapi nézettség: 32
  • 7 napos nézettség: 91
  • Össznézettség: 53094
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 12.

Ajánló

Lehet másféle sajttal is készíteni, illteve a kosárkák tetejét meg lehet szórni különféle magvakkal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szintén a nagyimtól örökölt receptet osztok meg Veletek. Már nagyon régen nem sütöttem ezt a sós nassolnivalót. Idén szilveszterkor került a kezembe ismét, amikor keresgéltem a régi receptjeim között, hogy mi is legyen a kissé különlegesebb rágcsálnivaló, nem a szokványos pogácsa-sajtos rúd-perec köréből választva.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek