r
Nosalty Logó

Cukkinis rakott-rántott hús gazdagon

Szimran
Cukkinis rakott-rántott hús gazdagon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1233
Kalória
75g
Fehérje
71g
Szénhidrát
70.8g
Zsír
424g
Víz
414.9g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 4932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2782 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1015 mg
  • Nátrium
    985 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    424 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    129 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1632 micro
Összesen 1233 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    300.2 g

Zsír

  • Összesen
    283.4 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1660 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11128.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    484 mg
  • Kálcium
    2049 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    514 mg
  • Foszfor
    4061 mg
  • Nátrium
    3941 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1696 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1211 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    517 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    1532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1121 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    138 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6528 micro
Összesen 4932 kcal
  • 12% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A sertéshúst klopfoljuk, fűszerezzük, lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába panírozzuk, és kisütjük.
  2. Egy serpenyőben az olajon üvegesre pirítjuk finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a bacont, az apró kockákra vágott paprikát, feldarabolt zöldbabot, csemegekukoricát és a felkarikázott cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, amikor már majdnem kész, de a zöldségek még roppanósak, felöntjük a főzőtejszínnel, és hozzáreszeljük a sajtot.
  3. Egy tepsiben egymás mellé helyezzük a rántott húsokat, és ráöntjük a zöldséges-tejszínes szószt. Ízlés szerint megszórhatjuk a tetejét még sajttal. 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy német igen kedvelt recept a családomban, bármilyen otthon épp fellelhető zöldséggel elkészíthető. 

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...