Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csupa csoki pite krémsajt kalappal

Csupa csoki pite krémsajt kalappal
Csupa csoki pite krémsajt kalappal
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előre szólok, hogy nagyon durva süteményrecept következik. Az első falatnál valami mennyei ízélményben van részünk, ami a harmadik-negyedikre "alábbhagy", annyira csokis, annyira tömény, egy szelet elfogyasztása emberpróbáló feladat, jó sokáig eltelíti az embert.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Csokiimádóknak ajánlom sok szeretettel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból omlós masszát gyúrunk, majd kibélelünk vele egy pitetálat, az oldalát is. (Nem kell pihentetni.) Villával megszurkáljuk. Sütőpapírt borítunk rá, azt valamilyen száraz hüvelyessel lesúlyozzuk, és 180 fokos sütőben 15 percig vakon elősütjük.
  2. Közben elkészítjük a tölteléket: a csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött (vagy nagyon kis lángon, a lángra egy vaslapot helyezve, óvatosan) felolvasztjuk.
  3. A cukrot habosra keverjük az egész tojásokkal. Hozzáadjuk a kakaóport, a keményítőt, a sütőport, és alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét és a tejszínt is, és homogénné keverjük.
  4.  A sütőpapírt a babbal együtt kiemeljük, és az omlós tésztaalapra ötjük a fenti masszát.
  5.  165 fokos sütőben kb. 40 percig sütjük (a tetején kéreg keletkezig, de belül brownie-szerű marad.)
  6.  A mascarponét annyi tejszínnel, hogy kényelmesen kenhető masszát kapjunk, robotgéppel alaposan kikeverjük. A tejszín mennyisége függ annak minőségétől/sűrűségétől. Apránként adagoljuk, hogy kb. tejföl sűrűségű legyen.
  7.  A teljesen kihűlt torta tetejére rusztikusan ráhalmozzuk, és csokiforgáccsal megszórjuk.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 815
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 300
elkészítve: 25/52
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mennyei csokis pite mascarpone-val, mascarpone-val borított csokis élvezet

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eleniel79
Eleniel79 Tue, 2014-07-22 22:54

Ez egy nagyon rafinált süti. Hipp-hopp eltűnik. :))
Vendégségbe vittem, mindenki odáig volt érte.
Kezdők is nyugodtan nekiállhatnak, a leírás alapján készítve biztos a siker.
Köszönöm a receptet! :)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sat, 2012-03-17 18:39

A mascarponét csak holnap tedd rá,félő,h.megbőrösödne holnapra. A tejszín természetesen habtejszín, a főzőtejszín az NEM tejszín:-)

mildike6
mildike6 / mildike6 Sat, 2012-03-17 18:25

Szia!
Érdeklődnék, ha ma elkészítem, de holnapra szánom, akkor is finom lesz? Esetleg a mascarponet tegyem holnap a tetejére, csak a többit készítsem el ma? Addig hűtőben tároljam, vagy hagyjam kint?
Előre is köszönöm a választ!
Üdv:Ildi

finis
finis / finis Thu, 2012-01-26 17:47

most sütöm...reménykedem,nem tudom mi lesz belőle remélem fini lesz...bár pitetálam az nincs..

nmonika809
nmonika809 Thu, 2011-11-03 15:33

Szia! Ma elkészítettem, alig várom, hogy kihűljön és megkóstizzam!:) Szupi kis recept, köszi érte! Szép napot!

akkaja
akkaja Thu, 2011-10-20 13:34

Én is szülinapra szánom! :) Remélem lesz sikere! Köszi

mucc
mucc Sun, 2010-11-14 20:49

Köszönöm a gyors választ! Megsütöttem isteni lett!!! Gabi

mucc
mucc Sun, 2010-11-14 10:13

Mit jelent az, hogy lesúlyozni, ez miért fontos? Üdv.Gabi

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sun, 2010-11-14 14:08

Szia Gabi, az omlós tésztáknál gyakori az ún. "vakon sütés" ami azt jelenti, hogy a tésztára sütőpapírt és arra jó bőven száraz hüvelyest szórnak és úgy sütik elő. Így a tészta ropogós, a töltelék krémes lesz. Félő ugyanakkor, ha csak simán ráöntjök a tölteléket, és úgy sütjük, hogy a töltlék eláztatja a tésztát, vagy a teteje megpiril, az alja pedig még nyers marad. Ez általánosságban igaz valamennyi pitefélére. Üdv, Juci

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sat, 2010-11-13 22:44

Már teszem is a recikönyvbe a csokiimádó lányomnak! :-)
Juci, ez már megint gyönyörűűű! :-)

977
vaj 15 dkg
porcukor 5 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tojás 1 db
étcsokoládé 150 g
vaj 150 g
tojás 3 db
étkezési keményítő 3 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
cukor 250 g
habtejszín 1 dl
sütőpor 0.25 tk
mascarpone 350 g
habtejszín 1.5 dl
porcukor 1 ek
csokoládéforgács 1 ek