Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülök pékné módra Rhode konyhájából

Csülök pékné módra Rhode konyhájából
Csülök pékné módra Rhode konyhájából
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi receptem, és nem csak a recept régi, hanem a római tál is, több mint 30 éves. Mindig így készítem és mindig nagy sikere van. Csont nélküli friss csülköt veszek, és füstölt szalonnával együtt készítem.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cseréptálat legalább fél órára vízbe áztatjuk. A krumplit meghámozzuk és 1 cm-s vastag karikákra vágjuk. A csülköt tetszés szerint feldaraboljuk.
  2. A hagymát, paprikákat, fokhagymát, paradicsomot vékonyra szeleteljük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra szeljük, és mindezt három részre osztjuk.
  3. A római tálat lecsepegtetjük, a zsírral az alját kikenjük, a felszeletelt krumpli felével kibéleljük. Hagyma-, paprika-, fokhagyma-, paradicsomkarikákkal betakarjuk, sózzuk. A zöldségek egyharmadát használjuk most el. Ezután a feldarabolt hússal betakarjuk a zöldséges krumplit. A zöldségekkel ugyanúgy járunk el, mint az alsó rétegnél, majd újra krumpli következik és a zöldség szeletek utolsó harmada.
  4. Majd ráhelyezzük a tál fedelét, és előmelegített sütőben először nagy lángon sütjük kb. 15 percig, majd lassú tűznél kb. 2,5-3 órát sütjük. 2 óra múlva pillantsunk rá, kóstoljuk meg. Nekem kb. 3 óra alatt készült el.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 10 825
elküldve: 3
receptkönyvben: 118
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülök római tálban, sertéscsülök pékné módra, sertéscsülök burgonyával és zöldséggel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koszider
koszider / Koszider Thu, 2015-11-19 14:58

Ááá! Városlődi római tál! Nekem is ilyen van és én is teljes megelégedettséggel használom vagy 30-35 éve. Évente egyszer beáztatom, teletöltöm forró vízzel, öntök bele úgy 1 dl ecetet és így sütöm vagy 2 órát. Prímán működik.
Csülöknek meg külön príma, mert rezgős-omlós puha lesz benne.
Üdvözöl: Koszider

644
parázskrumpli 3 kg
sertéscsülök 1 kg
vöröshagyma 2 közepes db
tv paprika 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
paradicsom 2 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
hegyes erős paprika 1 közepes db
kacsazsír 1 ek
0 ízlés szerint