r
Nosalty Logó

Csülök pékné módra Rhode konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Rhode
Csülök pékné módra Rhode konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 622 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 78 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    878.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    489.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 622 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    201.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5272.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    755 mg
  • Foszfor
    3039 mg
  • Nátrium
    790 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    456.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    2936.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    684 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    820 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    1347 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1030 micro
Összesen 3729 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    109 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 78 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cseréptálat legalább fél órára vízbe áztatjuk. A krumplit meghámozzuk és 1 cm-s vastag karikákra vágjuk. A csülköt tetszés szerint feldaraboljuk.
  2. A hagymát, paprikákat, fokhagymát, paradicsomot vékonyra szeleteljük. A füstölt szalonnát vékony csíkokra szeljük, és mindezt három részre osztjuk.
  3. A római tálat lecsepegtetjük, a zsírral az alját kikenjük, a felszeletelt krumpli felével kibéleljük. Hagyma-, paprika-, fokhagyma-, paradicsomkarikákkal betakarjuk, sózzuk. A zöldségek egyharmadát használjuk most el. Ezután a feldarabolt hússal betakarjuk a zöldséges krumplit. A zöldségekkel ugyanúgy járunk el, mint az alsó rétegnél, majd újra krumpli következik és a zöldség szeletek utolsó harmada.
  4. Majd ráhelyezzük a tál fedelét, és előmelegített sütőben először nagy lángon sütjük kb. 15 percig, majd lassú tűznél kb. 2,5-3 órát sütjük. 2 óra múlva pillantsunk rá, kóstoljuk meg. Nekem kb. 3 óra alatt készült el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13045
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez egy nagyon régi receptem, és nem csak a recept régi, hanem a római tál is, több mint 30 éves. Mindig így készítem és mindig nagy sikere van. Csont nélküli friss csülköt veszek, és füstölt szalonnával együtt készítem.

Hozzászólások

koszider

Ááá! Városl?di római tál! Nekem is ilyen van és én is teljes megelégedettséggel használom vagy 30-35 éve. Évente egyszer beáztatom, teletöltöm forró vízzel, öntök bele úgy 1 dl ecetet és így sütöm vagy 2 órát. Prímán m?ködik. Csülöknek meg külön príma, mert rezg?s-omlós puha lesz benne. Üdvözöl: Koszider

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.