Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csörögefánk 4.

Csörögefánk 4.
Csörögefánk 4.
40 perc / sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám gyakran sütött csörögét, vagyis csőregét, ahogy mi neveztük. Édesapám nagyon szerette. De soha nem kérdeztem meg, hogy pontosan mit tesz bele, s már nincs kit megkérdezni. Fellapoztam nem egy szakácskönyvet, de egyik sem tűnt az ő receptjének. Így több receptet összekombináltam, meg az emlékeimre hagyatkoztam, s elkészült életem első csörögéje. Finom lett, s jó sok lett belőle.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tészta sütéséhez

A beszóráshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, s felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A margarint megolvasztjuk, elmorzsoljuk a liszttel, sóval. A többi hozzávalót a liszt közepébe készített mélyedésbe rakjuk, ráöntjük az élesztős tejet, s megdagasztjuk.
  3. Kb. egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 
  5. Derelyemetszővel előbb egyik irányban ferdén csíkokra vágjuk, majd másik irányban is. Így rombuszokat fogunk kapni. A rombuszok közepét bevágjuk, s a keletkezett résen az egyik csúcsot áthúzzuk.
  6. Forró olajban kisütjük, közben átfordítjuk, hogy mindkét fele megsüljön.
  7. Sütés után megszórjuk vaníliás porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 188 946
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 028
elkészítve: 65/84
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csöröge, csőrege, fánk

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

györeszke
györeszke Sun, 2018-02-25 15:37

Nagyon jó a recept, köszönöm! Jó a tésztája és sok lesz belőle ja és finom is!!! :)

mazsola31
mazsola31 Sat, 2014-02-22 23:09

Elkeszitettem az lanyom iskolai farsangjara,elkapkodtak mint a cukrot!
Mivel nincs derelyevagom igy maszk alakzatu fankok lettek.De tenyleg finom a tesztaja,es konnyen dolgozhato es nem tocsog az olajba!koszonjuk hogy megosztottad velunk...fincsi volt ,a sok is keves lett...

Gerdi
Gerdi / Gerdi Mon, 2014-02-24 21:48

Kedves Mazsola! Örülök, hogy elkészítetted a csörögét, annak meg különösen, hogy sikere volt! Aranyosak lehettek maszkosan:-) Köszönöm a visszajelzést! További jó sütögetést! Üdv. Gerdi

tilkandi
Áfonya / tilkandi Sun, 2013-09-29 14:26

Ma én is megsütöttem....nagyon jó recept, igaz,én csak fél adagot dagasztottam be, mert olvastam a kommenteket,hogy sok lesz belőle :) ......nagyon könnyű a tésztával dolgozni, nyújtani stb.....és isteni finom a végeredmény :)...sokszor el fogom még késziteni!!! KÖSZÖNÖM A RECEPTET ÉS AJÁNLOM MINDENKINEK!!!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2013-09-29 23:04

Kedves Tilkandi! Örülök, hogy elkészítetted, a sikernek még jobban! Köszönöm az ajánlást:-)
Üdv. Gerdi

M.Era
M.Era / M.Era Sat, 2013-08-10 18:14

Megsütöttem, nagyon finom lett, mindenkinek csak ajánlani tudom.:)
Köszi a receptet Era

fürkész
Buksi / fürkész Sun, 2012-02-19 22:03

Gerdi, isteni a recepted, köszönjük!
A fülünkön jön ki, de nem bántuk meg, hogy ennyi lett. :)
Pofon egyszerű és a siker garantált!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2012-01-21 12:42

Boszi73, sok:-) Nem számoltam meg, 50-60 db? Attól is függ, mekkorára vágod. Üdv. Meli

Boszi73
Boszi73 Sat, 2012-01-21 15:31

Köszönöm!!! Ma megsütöttem, és nagyon finom, alig tudom abbahagyni. Én mindkét végét behajtottam, mókásan néz ki :)))
Köszönöm a receptet!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sat, 2012-01-21 20:04

Boszi73, szívesen:-) Örülök, hogy ízlett! Szívesen meglesném a mókás csörögéidet:-)

norivirag
norivirag Sun, 2012-01-15 17:16

Ma elkészítettem,olyan finom lett hogy máskor is megcsinálom,ajánlani tudom mindenkinek,köszönet a receptért!

Gerdi
Gerdi / Gerdi Sun, 2012-01-15 17:24

Norivirag, nagyon szívesen:-) Örülök, hogy ízlett, s ajánlod! Üdv. Meli

majciho
majciho Thu, 2012-01-05 19:54

Életem első fánkja, pedig nem most kezdtem főzni. Nagyon finom és az állaga is tökéletes. :))

Gerdi
Gerdi / Gerdi Fri, 2012-01-06 11:07

Kedves Majciho! Örülök, hogy sikeres lett és ízlett! Ha tudnád, én is mennyi mindent nem sütöttem-főztem még lassan 20 éves konyhai pályafutásom alatt... De majd rendre! Üdv. Meli

melike0106
melike0106 Wed, 2011-10-05 19:21

már látom mit rontottam el...hát én dugtam-húztam és nem is lett ilyen szép mint a képen,sebaj,majd legközelebb:)

mandie
mandie / mandie Wed, 2011-08-24 20:31

Kedves Gerdi!
Igaz, nagy kihívás volt majd' 40 C°-ban nekiállni, de meggyúrtam, megkelt, megsütöttem, elfogyott... (nagy a család és senki nem bírt ellenállni :D) Köszönöm a receptet, nagyon könnyű, finom és sok lett belőle! :)
mandie

Gerdi
Gerdi / Gerdi Thu, 2011-08-25 08:47

Kedves Mandie!
Nagyon örülök, hogy ízlett a családnak, ahhoz meg külön gratulálok, hogy volt bátorságod nekiállni ebben az elviselhetetlen hőségben csörögét sütni:-) Én megvárom vele a telet. Üdv Meli

1718
finomliszt 85 dkg
margarin 20 dkg
tejföl 1 dl
tej 3 dl
cukor 3 ek
élesztő 3 dkg
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
1 kávéskanál
citromhéj 0.5 citromból nyert
napraforgó olaj 6 dl
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 3 csomag