Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frappe - olasz csörögefánk

Frappe - olasz csörögefánk
Frappe - olasz csörögefánk
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Január 6-án, vízkeresztkor elkezdődött a farsangi időszak, ami egészen hamvazószerdáig tart, amikor is kezdhetünk böjtölni a nyaralásra is gondolva. Addig viszont nyugodt lelkiismerettel lakomázhatunk, bálozhatunk, mulatozhatunk. A farsangi időszak csúcspontja, a karneválok és a farsangi bálok időszaka farsangvasárnaptól húshagyókeddig tart, idén ez február 19-re esik., úgyhogy hajrá!!!  :) A frappe nagyon hasonlít a mi csöröge fánkunkhoz. Be lehet őket vonni mézzel vagy akár csokoládéval is, de fogyasztják cukorral felvert mascarpone-val vagy alkermes likőrbe áztatva is. Az alkermes likőrt házilag is el lehet könnyedén készíteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat akár robotgépben is összegyúrhatjuk, majd kézzel is dolgozzuk meg. Miután szép simává gyúrtuk a tésztánkat, csomagoljuk fóliába és pihentessük legalább 1 órán át a hűtőben.
  2. Dolgozzuk át újra, hogy egy kicsit felmelegedjen a kezünktől és könnyebb legyen vele dolgozni. Vágjuk kisebb darabokra, enyhén lisztezzük meg és mehet a tésztagépbe, először 1-es nagyságúra állítsuk a gépet, majd 3-ra, végül lehet nyújtani az 5-ön szép vékonyra. Ha rojtos lenne a tészta, vagy kilyukadna közben, nyugodtan nyújtsuk ki újra.
  3. Egy olyan gurulós derelye szaggatóval vágjuk fel a tésztát 10-15 x 5 cm-s csíkokra. A közepüket is be lehet vágni, olyan 2-2 cm -t hagyva a végeitől. Fordítsuk be a tészta egyik végét a vágásba, így kissé fodros alakzatot kap sütéskor. Persze ebből is lehet bármilyen formákat gyártani.
  4. Forró, bő olajban nagyon gyorsan megsülnek, fordítgassuk sütés közben. Készen is vannak, amikor már megkeményedtek, nem kell nagyon pirítani őket, bár ki hogyan szereti, rátok bízom inkább. Papírtörlőre szedjük ki, majd porcukorral jól szórjuk be.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 329
elküldve: 8
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilahajni

Mióta szakács: 2012.02.06.
4 recept

receptjellemzők

alkalom: farsang, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, csörögefánk, frappe

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

486
finomliszt 500 g
cukor 100 g
vaj 50 g
tojás 4 db
citromhéj 1 citromból nyert
fehérbor 0.5 dl
1 csipet
porcukor 1 ek