Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládés mousse meggyel

Csokoládés mousse meggyel
Csokoládés mousse meggyel
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pohárkrémeknek nálunk mindig nagy sikere van. Most a fehér csokoládés krémhez meggyet választottam, és a két ízvilág nagyon jól illett egymáshoz.

hozzávalók / 2 adag

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.
  2. A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
  3. A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.
  4. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
  5. A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe, és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk, nehogy a meggy szétfőjön.
  6. A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
  8. A lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 238
elküldve: 1
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
szezon: nyár
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fehér csokoládés krém meggyel, fehér csokoládés-meggyes pohárkrém, fehér csokoládés pohárkrém meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1272
fehér csokoládé 10 dkg
tojássárgája 2 db
porcukor 3 ek
vaníliaaroma 1 teáskanál
növényi habtejszín 2 dl
zselatin 20 g
tej 1.5 dl
meggy 50 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 2.5 dl