r
Nosalty Logó

Csokoládés mousse meggyel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Csokoládés mousse meggyel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Összesen 1271 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Összesen 2538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Összesen 166 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    230 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    669.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.5 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 1271 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1339.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.1 g
  • Cukor
    352 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    665.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    3501 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2538 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 166 Kcal

Hozzávalók

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Elkészítés

Csokoládés krém hozzávalói

  1. A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyük le, és hagyjuk hűlni.
  2. A fehér csokoládét tördeljük bele egy tálba, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és szintén gőzfürdő fölött kevergetve olvasszuk fel egészen. Ezután vegyük le, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a zselatint. Addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik.
  3. A tojásos masszához ezután kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés-zselatinos keveréket.
  4. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, szintén kézi habverővel keverjük hozzá a csokoládés krémhez. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen a krém.
  5. A meggyet magozzuk ki, majd tegyük bele egy serpenyőbe, és öntsünk rá 2 dl vizet. Ezután ízlés szerint adjunk hozzá cukrot, vaníliás cukrot, őrölt fahéjat és reszelt citromhéjat. Főzzük pár percig, de vigyázzunk, nehogy a meggy szétfőjön.
  6. A keményítőt keverjük simára a maradék vízzel, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a meggyhez. Ezután állandó keverés mellett főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  7. A lehűtött krémet vegyük ki a hűtőből, majd a meggyzselével felváltva kanalazzuk bele a poharakba. Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek jól összeérjenek.
  8. A lehűtött pohárkrémet közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8122
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A pohárkrémeknek nálunk mindig nagy sikere van. Most a fehér csokoládés krémhez meggyet választottam, és a két ízvilág nagyon jól illett egymáshoz.

Hozzávalók

Csokoládés krém hozzávalói

Meggyzselé hozzávalói

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek