Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-pezsgős pohárdesszert

Epres-pezsgős pohárdesszert
Epres-pezsgős pohárdesszert
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom desszert eperszezonra .

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pezsgőből kimérünk 50 ml-t, amit elkeverünk a pudingporral és 3 ek cukorral. A maradék pezsgőt felforraljuk, belekeverjük a pudingot és felfőzzük.
  2. A pezsgős pudingot egy tálba öntjük és fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőrképződést. Hűlni hagyjuk.
  3. Az epreket megpucoljuk, mossuk és lecsepegtetjük. 2/3 -át (1 ek) cukorral pürésítjük. A maradék epreket negyedeljük.
  4. A pudingot a mascarponéval sima krémmé keverjük.
  5. Az eperpürét 6 pezsgőspohárba osztjuk. A krémből egy kicsit meghagyunk a díszítéshez, a többit egy zacskóba  (vagy habzsákba) töltjük. A zacskónak az egyik csücskét levágjuk és a krémet óvatosan a poharakba nyomjuk.
  6. Az epernegyedeket (hatot meghagyunk a díszítéshez) a krémre rakjuk. A maradék krémet elosztjuk az eprekre.
  7. A poharakat hűtőbe teszük. Jól behűtjük.
  8. Fogyasztás előtt a poharakat a megmaradt eperdarabokkal és friss mentalevéllel díszítjük.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 528
elküldve: 2
receptkönyvben: 369
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eper-pezsgő desszert, pezsgős pohárdesszert eperrel és mascarponéval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hocica 6
hocica 6 Thu, 2010-05-27 20:15

Kedves Glaser!
Ez a deszert nagyon tetszik nekem!
A "félédes pezsgő"-be gondolom minden pezsgőt beleértesz.
Igaz? Köszi a válaszod!

glaser
Glaser / glaser Thu, 2010-05-27 20:30

Kedves hocica6! Barmilyen pezsgö lehet (BB, Törley,....) , de azert legyen feledes, ha megis szaraz a pezsgö akkor szerintem valmivel több cukrra lesz szükseg.

290
eper 375 g
pezsgő 350 ml
tejszínízű pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
mascarpone 250 g