r
Nosalty Logó

Csokoládés-mascarpone-s fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-mascarpone-s fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 11615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6234.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1951.8 g
  • Cukor
    1708 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2541 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 11615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a fondant-t készítjük el. A torta bevonásához a színes pillecukrokat használjuk. A 30 dkg pillecukrot egy vajjal vastagon kikent hőálló tálba borítjuk, majd betesszük a mikróba 4x30 másodpercre, közben megkevergetjük szintén megvajazott fakanállal.
  2. Miután a pillecukor felolvadt, a tálba öntünk kb. 35 dkg porukrot (előtte át kell szitálni, ez nagyon fontos, különben csomós lesz a fondant), összekeverjük, majd kivajazott, a maradék porcukorral megszórt felületre borítjuk. Jól összegyúrtjuk, a fondant-t nem szabad túl keményre gyúrni, hiszen formázni kell. Ezután pár órára betesszük a hűtőbe, alufóliába csomagolva. A fehér fondant-nal ugyanígy járunk el, azzal díszítjük a tortát.
  3. Ezután összeállítjuk a piskótát. Begyújtjuk a sütőt. A tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától. A fehérjét kemény habbá verjük, apránkét hozzáadjuk a cukrot is.
  4. A tojássárgáját elkeverjük villával, majd a habbá vert fehérjéhez adagoljuk, miután egynemű lett, hozzátesszük kanalanként a kakaóport a sütőporos liszttel elkeverve. Ezzel is verjük a fehérjét, így levegős, könnyű piskótát kapunk.
  5. Megsütjük a piskótát. Hűlni hagyjuk, majd elfelezzük, és ezután cérnával félbevágjuk.
  6. Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a mascarpone sajtot. A tejszínt a 2 csomag habfixálóval felverjük. Miután kihűlt a csoki, beleforgatjuk a tejszínt. Egy órára hűtőbe tesszük.
  7. A piskótát megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetjére és körbe is maradjon. (A fondant alá muszáj krémet kenni, különben nem ragad rá).
  8. A fondant-t kinyújtjuk vajazott, porcukrozott felületen kb. 2,5 mm vastagságúra, majd bevonjuk vele a tortát. A fehér fondant-ból rózsákat készítünk, majd fogpiszkáló segítségével a tortára rögzítjük őket. (Számtalan videó van a fondant formázásáról az interneten.)
  9. Egy napig hagyjuk a hűtőben összeérni a tortát. (Érdemes a dekorációt már előre elkészíteni, hűtőben hónapokig eláll.)
  • Tepsi mérete: 31,5x24,5x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 19350
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Kicsit macerás elkészíteni, de isteni finom és látványra sem rossz. Különleges alkalmakra, igazán szép ajándék lehet szeretteinkek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjemmel csak pár hónap múlva költözünk közös otthonunkba, így az ő szüleivel élünk együtt. Ritkán vagyunk kettesben...Így, amikor a szülei elmentek egy napra, kaptam az alkalmon, hogy egy romantikus vacsorával lepjem meg. Rántott camembert-t készítettem áfonyaszósszal, deszertnek valami különlegeset akartam, így született meg életem első fondant tortája.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek