r
Nosalty Logó

Csokoládés-mascarpone-s fondant torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládés-mascarpone-s fondant torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 11615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 337 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    309 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    318 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    313 micro
Összesen 1451 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    119.1 g

Zsír

  • Összesen
    406.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6234.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1177 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    487 mg
  • Foszfor
    2474 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1951.8 g
  • Cukor
    1708 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2577 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    489 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    1519 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2541 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2505 micro
Összesen 11615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a fondant-t készítjük el. A torta bevonásához a színes pillecukrokat használjuk. A 30 dkg pillecukrot egy vajjal vastagon kikent hőálló tálba borítjuk, majd betesszük a mikróba 4x30 másodpercre, közben megkevergetjük szintén megvajazott fakanállal.
  2. Miután a pillecukor felolvadt, a tálba öntünk kb. 35 dkg porukrot (előtte át kell szitálni, ez nagyon fontos, különben csomós lesz a fondant), összekeverjük, majd kivajazott, a maradék porcukorral megszórt felületre borítjuk. Jól összegyúrtjuk, a fondant-t nem szabad túl keményre gyúrni, hiszen formázni kell. Ezután pár órára betesszük a hűtőbe, alufóliába csomagolva. A fehér fondant-nal ugyanígy járunk el, azzal díszítjük a tortát.
  3. Ezután összeállítjuk a piskótát. Begyújtjuk a sütőt. A tojásfehérjét szétválasztjuk a sárgájától. A fehérjét kemény habbá verjük, apránkét hozzáadjuk a cukrot is.
  4. A tojássárgáját elkeverjük villával, majd a habbá vert fehérjéhez adagoljuk, miután egynemű lett, hozzátesszük kanalanként a kakaóport a sütőporos liszttel elkeverve. Ezzel is verjük a fehérjét, így levegős, könnyű piskótát kapunk.
  5. Megsütjük a piskótát. Hűlni hagyjuk, majd elfelezzük, és ezután cérnával félbevágjuk.
  6. Ameddig a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a porcukrot és a mascarpone sajtot. A tejszínt a 2 csomag habfixálóval felverjük. Miután kihűlt a csoki, beleforgatjuk a tejszínt. Egy órára hűtőbe tesszük.
  7. A piskótát megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetjére és körbe is maradjon. (A fondant alá muszáj krémet kenni, különben nem ragad rá).
  8. A fondant-t kinyújtjuk vajazott, porcukrozott felületen kb. 2,5 mm vastagságúra, majd bevonjuk vele a tortát. A fehér fondant-ból rózsákat készítünk, majd fogpiszkáló segítségével a tortára rögzítjük őket. (Számtalan videó van a fondant formázásáról az interneten.)
  9. Egy napig hagyjuk a hűtőben összeérni a tortát. (Érdemes a dekorációt már előre elkészíteni, hűtőben hónapokig eláll.)
  • Tepsi mérete: 31,5x24,5x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 19510
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 21.

Ajánló

Kicsit macerás elkészíteni, de isteni finom és látványra sem rossz. Különleges alkalmakra, igazán szép ajándék lehet szeretteinkek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A férjemmel csak pár hónap múlva költözünk közös otthonunkba, így az ő szüleivel élünk együtt. Ritkán vagyunk kettesben...Így, amikor a szülei elmentek egy napra, kaptam az alkalmon, hogy egy romantikus vacsorával lepjem meg. Rántott camembert-t készítettem áfonyaszósszal, deszertnek valami különlegeset akartam, így született meg életem első fondant tortája.:)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!