r
Nosalty Logó

Csokoládés-banános jégkrém vagy fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Emőke
Csokoládés-banános jégkrém vagy fagylalt
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A csokoládés-banános jégkrémhez

A bevonathoz (ha jégkrémet készítünk)

Összesen 688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A csokoládés-banános jégkrémhez

A bevonathoz (ha jégkrémet készítünk)

Összesen 2747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A csokoládés-banános jégkrémhez

A bevonathoz (ha jégkrémet készítünk)

Összesen 288 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.3 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    167.6 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1934.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    472 mg
  • Foszfor
    726 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    245.3 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 2747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A csokoládés-banános jégkrémhez

A bevonathoz (ha jégkrémet készítünk)

Elkészítés

A csokoládés-banános jégkrémhez

  1. A csokoládét és a tejet vízgőz fölött összeolvasztjuk, és jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a Baileyst, a leturmixolt banánt és a rumot.
  3. Ha fagyit készítünk:tegyük a krémetegy zárható edénybe, majd mélyhűtőbe (vagy ha van fagylaltgépünk, készítsük el abban).
  4. Ha van szilikonos jégkrémformánk, akkor tegyük abba a krémet, és a maradékot tegyük egy zárható edénybe, mélyhűtőbe, és ebből lesz fagyink.
  5. Miután megdermedt a jégkrémünk, gyors mozdulattal mártsuk meg az olvasztott csokoládés-kakaóvajas-mandulás masszában a jégkrémet, és tegyük vissza picit a mélyhűtőbe.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 15260
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 30.

Ajánló

Alkoholos verzió, felnőtteknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Készülhet jégkrém és fagylalt is (kb. 500 ml a fenti adag). (forrás: David Lebovitz) A csokiburok készítésénél a kakaóvaj el is hagyható, úgy kicsit vastagabb csokiburkot kap a jégkrémünk.

Hozzávalók

A csokoládés-banános jégkrémhez

A bevonathoz (ha jégkrémet készítünk)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...