Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pina colada paletas

Pina colada paletas
Pina colada paletas
5 perc / előkészület: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A chilis uborkafagyi a víz alapú mexikói hűsítő, ami kásásra fagy meg. Ez pedig a tejes alapú (lenne, ha nem kókusztejet használtam volna), ami krémesebb állagú. A paletas a spanyol neve, gondoltam elárulom azt is, mert az interneten így lehet megtalálni. 

A rumot csak ízesítőnek használjuk, ha véletlen beleborul több, akkor várhatjuk, mikor fog megfagyni!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Felnőtteknek! Na jó, ha rum helyett vaníliával ízesítjük, gyerekeknek is, akkor viszont már nem pina colada. De valahogy jelöljük meg, nehogy összekeverjük a kettőt.:o)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Rakjuk a hozzávalókat egy turmixba, és daráljuk simára.
  2. Öntsük bele jégkrém formákba, és legalább 3 óráig hagyjuk a fagyasztóban.
  3. Néhány másodpercre mártsuk forró vízbe a formát, hogy könnyen kicsússzon a fagyi.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 238
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
konyha: mexikói
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: sorbet, parfé, fagyikehely, fagyitorta, vaníliafagyi, karamellfagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

kókuszos-ananászos fagyi, rumos ízesítésű ananászos-kókuszos fagylalt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

359
kókusztej 2.5 dl
ananász 10 dkg
cukor 5 dkg
rum 1 teáskanál