Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládékrémes kosárka

Csokoládékrémes kosárka
Csokoládékrémes kosárka
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megint játszottam egy kicsit. Körülnéztem, mit találok otthon, és abból készítettem ezt a kényeztető édességet. Persze könnyű úgy, hogy már ott várt a narancsvirágos cukor, el van téve kandírozott narancshéj. Ezek talán nincsenek minden háztartásban, de én készítettem őket. Plusz kiegészítői ennek a finomságnak. Természetesen el lehet készíteni porcukorral és narancs nélkül is, akkor is nagyon finom lesz.

hozzávalók / 10 adag

A kosárkához

A ganache-hoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kihajtogatjuk a papírból, megkenjük olvasztott vajjal, szitálunk rá narancsvirág porcukrot (a porcukorba rétegesen narancsvirágot teszünk, és így érleljük legalább 1 hétig) és fahájat. Feltekerjük, mint egy csigát, 2 cm-es szeletekre vágjuk (10 db lett belőle).
  2. Ezeket a szeleteket kinyújtjuk vékonyra, és szilikon muffin formába fektetjük (így lesz kosárka alakjuk).
  3. 180 fokos sütőben hőlégkeverésen 14-15 perc alatt megsütjük őket. Rácsra téve hűtjük.
  4. A ganache-hoz a tejszínt felforrósítjuk (nem forraljuk), és elkeverjük benne a csokoládét, míg teljesen el nem olvad. Végül hozzáadjuk a narancslikőrt is.
  5. Hűtőben több órát, akár egész éjszakát hűtjük.
  6. A teljesen lehűlt masszából kemény habot verünk. Habzsákba töltve a kosárkákat megtöltjük vele.
  7. Díszítésnek félbevágott kandírozott narancsszeletet teszünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 453
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ganache krémes kosárka, leveles kosárka csoki ganache-val, csokikrémes kosár

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2013-07-19 07:08

Kedves Marti!
Jó ötlet,én szeretek mindent magam készíteni,de pl. a Lehel piacon a magos üzletében lehet kapni kandirozott narancsot. Viszont én elkeszitettem és szeletenkent falvakba csomagolva a melyhutobe tettem,így bármikor elovehetem. Sok ilyen kis praktikam van,így mindig van mihez nyulnom. Üdv: Évi néni

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-07-18 06:27

Kedves Evi-neni,

kostolas nelkül is batran mondom; mar megint valami nagyon finomat kerealtal!!! Keserü csokolade es narancs: kedvenc kombinaciom! Köszi a receptet, ez nem csak finom es szep, de raadasul nagyobb cukrasz-gyakorlat nelkül is elkeszithetö. "Olyanom", hogy narancsviragos porcukor es kandirozott narancs nincs, de ezek elkeszithetök. (Ha pl. frissen reszelt narancshejat keverek össze porcukorral es a friss narancsszeleteket karamelizalom? - Mi a velemenyed?)

Üdvözöllek szeretettel,
Marti

366
leveles tészta 275 g
vaj 5 dkg
porcukor 2 ek
fahéj 1 tk
habtejszín 2 dl
étcsokoládé 25 dkg
cointreau 50 ml
kandírozott narancshéj 5 dkg